»Trenutno nimamo rezerve za moj položaj. Nihče ne more vsake tri dni odigrati 90 minut in to celotno sezono,« je za nemški magazin Kicker dejal Lewandowski, ki bo zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil nocojšnji obračun v ligi prvakov proti Celticu.

Ob odsotnosti Poljaka se je trener Bayerna Jupp Heynckes znašel v zagati, saj za svojega zvezdnika nima ustrezne zamenjave. Za tekmo proti Celticu je zato iz mladinskih vrst vpoklical Manuela Wintzheimerja.

Ukrepal naj bi tudi športni direktor Bayerna Hasan Salihamedžić, ki je že na preži za morebitno okrepitvijo, ki bi v klub prišla v januarskem prestopnem roku. A težava je, ker morajo najti nogometaša, ki se bo sprijaznil s sedenjem na klopi, česar si najboljši na svetu ne želijo.

Kljub temu športna spletna stran betIN danes kot morebitno okrepitev v napadu Nemcev navaja zvezdnika Rome Edina Džeka. Kapetan Bosne in Hercegovine vse od lanskega prihoda v Rim zabija kot za stavo, saj je v pretekli sezoni na 37 tekmah dosegel kar 29 golov, letos pa se je med strelce vpisal sedemkrat.

Džeko ima sicer pogodbo z Romo sklenjeno do leta 2020, obenem pa ima tudi že izkušnje z igranjem v Nemčiji, saj je med letoma 2007 in 2011 nastopal za Wolfsburg.