Kavčič je moral v polfinalu ATP Challengerja v Suzhouju z nagradnim skladom 75.000 ameriških dolarjev priznati premoč 27-letnemu Moldavcu Raduju Albotu, a je kljub temu napredoval po lestvici. Uvrstitev v najboljšo teniško stoterico je zelo pomembna, saj bi Kavčiču, če bo do konca leta ubranil svoj položaj, prinesla neposredno uvrstitev v glavni žreb prvega turnirja za grand slam v novi sezoni, januarskega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu.

V prvi deseterici brez večjih sprememb

V top 10 ni večjih sprememb. Mesti sta zamenjala Nemec Saša Zverev in Hrvat Marin Čilić, Zverev je poslej četrti igralec sveta, Čilić peti. Zverev se je tako zelo približal tretjemu mestu, od najboljšega Britanca Andyja Murrayja ga loči 390 točk.

Španec Rafael Nadal ima 1460 točk prednosti pred Švicarjem Rogerjem Federerjem, tretji Murray ima 4215 točk manj od Federerja. Švicarski as je slavil na svojem domačem igrišču na turnirju ATP v Baslu, a se je odpovedal mastersu v Parizu z nagradnim skladom 4,27 milijona evrov zaradi priprave na zaključni turnir ATP v Londonu. S to odločitvijo je skorajda že izgubil možnosti, da bi do konca sezone še lahko prehitel Nadala na prvem mestu lestvice ATP.

Sklepni turnir sezone ATP v Londonu bo na sporedu med 12. in 19. novembrom.