V New Yorku sta konjenike iz Clevelanda potopila Tim Hardaway Jr. in Latvijec Kristaps Porzingis, ki sta skupaj vpisala kar 66 točk. Hardaway se je ustavil pri 34 točkah, Porzingis pa je imel na koncu 32 točk in 12 skokov.

LeBron James in druščina so vpisali še četrti poraz v novi sezoni, tretjega zaporednega na sedmih odigranih tekmah. James si še ni delal skrbi, čeprav je tekmo končal z zanj sila skromnim izkupičkom 16 točk, desetih skokov in sedmih podaj. Prvi strelec Clevelanda je bil Kevin Love z 22 točkami in 11 skoki.

»Kateri mesec je zdaj? Oktober? Ne mislim noreti. Sezona je še zelo dolga in takšni padci so mi znani, zato sprašujete napačnega človeka,« je skrbi o formi ekipe zavrnil izkušeni James.

Prvaki vknjižili tretji poraz sezone

Tudi na zahodni obali ZDA, v kalifornijskem Oaklandu, so precej slabo predstavo prikazali aktualni prvaki. Bojevnike so pri tretjem porazu sezone pokopale lastne napake, vpisali so kar 25 izgubljenih žog. Stephen Curry je tekmo končal s 27 točkami, Klay Thompson je vpisal 29 točk, Kevin Durant pa je imel na koncu 28 točk. V vrstah Detroita je Avery Bradley dosegel 23 točk.

Golden State ni igral slabo. V prvih treh četrtinah so imeli kar 61,4-odstotni met za dve točki, v tretji četrtini so že vodili celo za 14 točk, a zelo padli v zadnji, v kateri je Detroit, ki je imel zgolj 46,2-odstotni met iz igre, znal kaznovati napake in prevzel vodstvo.

Bojevniki so ob koncu še imeli možnosti za preobrat, a Curryju žoga ni hotela skozi mrežico, saj je manj kot dve minuti pred koncem pri izidu 105:108 zgrešil met za dve točki in trojko. Detroit je s tretjo zaporedno zmago (5:2 v zmagah v sezoni) skočil na vrh razvrstitve v vzhodni konferenci.

Miami Heat Gorana Dragića bo znova v akciji v noči na torek, ko bo vročica gostila Minnesoto. Miami si po dveh porazih, ob treh zmagah, želi znova na domačem parketu povrniti zmagovalne občutke.