Golden State je imel v prvi četrtini veliko težav, zlasti jih je tepla neučinkovitost pri metih z razdalje, ko so zgrešili kar 17 od 20 trojk, 19 sekund pred koncem prvega polčasa pa so vsi lahko spremljali manjši pretep, ko sta zaplesala domači igralec Draymond Green in gostujoči branilec Bradley Beal. Oba sta z dosojenima tehničnima kaznima morala predčasno pod prho in se nista več vrnila na parket.

Gostje so po košu Otta Porterja Jr., ki je zbral 29 točk in 10 skokov, v 30. minuti povedli z razliko 18 točk (80:62). A bojevniki presenečenja v Oracle Areni niso dovolili in do konca četrtine zaostanek znižali na deset točk (87:97). V zadnji četrtini sta se moštvi izmenjavali v vodstvu, domači so po košu Davida Westa povedli s 102:101, dobre štiri minute pred koncem sta bili moštvi poravnani 109:109, nato pa so domači z delnim izidom 7:0 pobegnili na 116:109. Zadnja dva koša je s prostih metov na tekmi zadel Kevin Durant, z 31 točkami najboljši igralec tekme, gostje so imeli še devet sekund za zadnji napad, a je najprej trojko štiri sekunde pred koncem zgrešil John Wall, v zadnji sekundi pa še Jodie Meeks.

San Antonio prvič poražen

Ponoči se je končal zmagoviti niz moštva San Antonio Spurs, ki je po štirih zmagah vpisalo prvi poraz v novi sezoni. Orlando Magic je bil na domačem parketu nepremagljiv in je v celoti nadigral ostroge, razlika na koncu je bila kar 27 točk v korist domače zasedbe. Orlando je vodil celotno tekmo, največ za 36 (88:52) ob koncu tretje četrtine. Evan Fournier je za Orlando dosegel 25 točk, pri gostih pa se je LaMarcus Aldridge ustavil pri 24 točkah. Orlando je s četrto zmago prevzel vodstvo v vzhodni konferenci.