Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet se je z Air Berlinom dogovoril, da bo za 40 milijonov evrov kupil del operacij drugega največjega nemškega letalskega prevoznika na berlinskem letališču Tegel.

Prevzeli bi tudi pilote in kabinsko osebje

Easyjet bo zakupil do 25 letal A320 in prevzel t. i. slote oz. časovne intervale za vzlet in pristanek. Prav tako upajo, da bodo prevzeli okoli 1000 pilotov in drugega kabinskega osebja Air Berlina, ki bi ostali zaposleni na nemških pogodbah.

»Prevzem mora odobriti še regulator,« so pojasnili v Easyjetu, kjer pričakujejo, da bo posel sklenjen v decembru. Nakup bo Easyjetu omogočil, da bo z berlinskega Tegla letel na kratkih progah po Nemčiji in preostali Evropi. Easyjet je sicer že prisoten na berlinskem letališču Schönefeld.

»Nasvidenje«

Air Berlin je sinoči opravil še zadnji let. To je bil let AB 6210, ki so ga gasilci na Teglu pričakali z vodnim topom. Medtem ko je letalo A320 odhajalo iz Münchna in pristajalo v Berlinu, je kabinsko osebje na kabinskem oknu v rokah držalo zastavo z logom Air Berlina in napisom »Nasvidenje«, poroča nemška tiskovna dpa.

Air Berlin se je v sporočilu za javnost zahvalilo zaposlenim, poslovnim partnerjem in potnikom, ki so jim skozi vsa leta dali »srca in zvestobo«.