V slovenskem taboru se nadejajo, da bomo na prvi tekmi sezone videli pet slovenskih nastopov. Najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev bo odločitev o tem, ali se bo v Söldnu podala med vratci, sprejela po petkovem uradnem treningu. Zagotovo pa bodo na startu tekme Tina Robnik, ki je bila pred letom dni poleg Drevove, ki je zasedla deseto mesto, z 19. časom voženj druga slovenska dobitnica točk. Na startu bodo tudi Ana Bucik in Meta Hrovat ter Desiree Ajlec, ki se bo s svetovno elito pomerila prvič.

Nedeljski veleslalom bo prinesel nastop slovenskega dvojca. Največ oči bo uprtih v Žana Kranjca, ki je pred letom dni na temu prizorišču prišel do rezultata kariere, hitrejši od njega so namreč bili le trije tekmeci. Poleg njega se bo dobre uvrstitve nadejal še Štefan Hadalin, ki bo s popotnico najboljše slalomske sezone poskušal priti do prvih veleslalomskih točk.

Zaradi poškodb oziroma še nezadostne forme je karavana precej oslabljena. Veleslalomsko premiero bodo izpustili Švicarka Lara Gut, Avstrijki Eva-Maria Brem in Anna Veith ter Slovenka Ilka Štuhec, zaradi poškodbe bo premiero izpustil avstrijski as Marcel Hirscher, manjkal bo tudi njegov rojak Philipp Schörghofer, Sölden sta odpovedala tudi Švicar Carlo Janka in Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Slovenski alpski smučar Rok Perko si je pred dnevi nesrečno zlomil rebro.