Jeseniški hokejisti ostajajo nerešljiva uganka za Olimpijo. Potem ko so v zadnjih dveh mesecih prepričljivo premagali Olimpijo tako v Celju kot v Podmežakli, so s 3:2 dobili še obračun na tivolskem ledu. Olimpija večino tekme ni sledila ritmu železarjev, ki so po pol ure vodili s 3:0. Vratar Robert Kristan je z obrambami predvsem v drugi tretjini preprečil še višji zaostanek novinca v drugoligaški alpski ligi, ki je imel v napetem zaključku celo priložnost za podaljšek, a ga tudi s šestimi igralci v polju ni izkoristil.

Ljubljansko-jeseniški obračun je naposled predramil zaspano tivolsko občinstvo, zato so pri Olimpiji za okoli 2000 navijačev prvič v sezoni odprli obe tribuni. Tekma po kakovosti ni navdušila zahtevnejših ljubiteljev hokeja, ki so v živahnem ozračju videli vsaj razburljiv obračun do zadnjega piska sirene. Jesenice so se ob daljši klopi izkazale z več kombinatorike od tekmeca, ki je imel največ preglavic z disciplino. Olimpija je ob strogem sodniškem kriteriju do konca tekme zbrala kar 70 kazenskih minut (izključena sta bila prvi strelec Hebar in branilec Batič), kar ji je pobralo preveč energije za enakovrednejši odpor tudi v času izenačenih moči na ledu.

Ljubljančani so si že po petih minutah nabrali osem kazenskih minut in zaostanek z 0:1. njihovih mlačnih poskusih za izenačenje so Jeseničani zmagovito udarili v drugem delu, ko so v petnajstih sekundah pobegnili na 3:0. Televizijske kamere so zabeležile, da je Čimžar plošček spravil v mrežo na neregularen način z drsalko, a so sodniki zadetek priznali, kar je privedlo do napetosti tako na ledu kot na tribunah, kjer je morala posredovati varnostna služba. Po desetih sekundah v zadnji tretjini je Olimpija prek Kralja znižala zaostanek in naposled odločno krenila v napad, da je bil večkrat na preži tudi gostujoči vratar Saunders. Dobrih šest minut pred koncem je tekmo nepričakovano odprl Snoj, da so morali gostje do zadnjega trepetati za zmago, ki jih je obdržala povsem pri vrhu lestvice. Olimpija s tremi tekmami več ostaja na četrtem mestu.