Kidričani so tekmo odločili v svoj prid praktično že v prvem polčasu, ko so dosegli dva zadetka. Po vsega pet minutah je zadel Vedran Mesec, v 40. pa je iz bližine na 2:0 povišal Žiga Škoflek. Slednji je ob tem dosegel še en zadetek, a iz prepovedanega položaja, Derrick Mensah pa je zadel prečko.

V 73. minuti je nato za končnih 3:0 zadel še Ibrahim Mensah, ko je bil uspešen s strelom z glavo po podaji z desne strani. V 88. minuti je Mario Vasilj zunaj kazenskega prostora nevarno startal proti vratarju Aluminija in za to dobil drugi rumeni karton.

Celjani pa so levji delež na poti do uvrstitve v polfinale opravili na prvi tekmi, ko so pred domačimi gledalci premagali Muro s 4:0, na torkovi povratni tekmi v Murski Soboti pa so pred 300 gledalci slavili z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je v 56. minuti dosegel Edin Kesić.

Danes bo na sporedu še dvoboj Gorica – Triglav Kranj (17.15), prvo tekmo so z 1:0 v gosteh dobili Novogoričani. Prva tekma med Mariborom in Olimpijo pa bo zaradi obveznosti mariborske ekipe v evropski ligi prvakov na sporedu 11. novembra.