Prihodnjo sredo se bosta na tivolskem ledu pomerila Olimpija in Jesenice. Tekmeca sta živahen obračun z desetimi goli odigrala že prejšnji konec tedna, ko so v Podmežakli s 6:4 slavili železarji in potrdili uspešnejšo formo.

Jeseničani imajo v tej sezoni več obetavnih hokejistov kot Olimpija, dodano vrednost pa predstavljata kanadski vratar Clarke Saunders in finski golgeter Markus Piispanen. Trener Gaber Glavič pravilno namenja priložnost vsem igralcem, kar se mu obrestuje, saj Jesenice sploh še niso izgubile po rednem delu tekme. V Ljubljani trener Andrej Brodnik v ključnih trenutkih najbolj zaupa izkušenim hokejistom, kar utrudi moštvo. Prekratka klop je bila usodna za Olimpijo tudi v soboto v Podmežakli, ko so tivolskim hokejistom v zadnji tretjini pošle moči. Pričakovati je, da bodo glavni kandidati za naslov prvaka v alpski ligi dvignili formo decembra in januarja, ko se bodo delile vstopnice za osem prostih mest za končnico. Če Olimpija ne bo okrepila moštva, bi bilo koristneje, da bi več odgovornosti dobil tudi mlajši del igralskega kadra. Do ponovnega snidenja slovenskih klubov v AHL bodo Jesenice jutri gostile Feldkirch, Olimpijo pa ob koncu tedna čaka dvojni spored. V soboto bo nastopila pri Zell am Seeju, dan kasneje pa bo v Tivoliju gostila Feldkirch.

V državnem prvenstvu so jeseniški in ljubljanski hokejisti prepričljivi, preostala peterica klubov pa je na tekmah s predstavnikoma iz alpske lige nekonkurenčna. V novoustanovljeni »balkanski« ligi vodita Triglav in Celje, sledijo Crvena zvezda, Zagreb, Bled, Medveščak, Slavija, Maribor, Mladost, zadnja Vojvodina pa sploh še ni osvojila točke.