Jeseniški hokejisti so nezaustavljivi v alpski ligi. Z osmo zaporedno zmago so skočili na vrh lestvice, 2500 navijačev na tribunah Podmežakle pa je rajalo ob slavju nad Olimpijo s 6:4. To je bil prvi slovenski obračun na mednarodni ravni po letu 2012, ki po živahnosti na ledu ni razočaral.

Železarji so pred mesecem dni slavili že v finalu slovenskega pokala. Olimpija je odtlej resda dvignila formo, a je v primerjavi z največjim tekmecem še vedno v zaostanku. Derbi brez čvrstih obramb je odločila daljša gorenjska klop, saj je jeseniški trener Gaber Glavič do konca igral na štiri napade. Olimpija se je tako utrudila, da so ji po izenačenju na 3:3 v zadnjih dvajsetih minutah pošle moči. Z dvema goloma in tremi podajami je blestel finski napadalec Markus Piispanen, ki je bil nerešljiva uganka za ljubljanskega vratarja Roberta Kristana. Olimpija je trikrat zadela okvir vrat, a so gostje po tekmi priznali, da je zmagala boljša ekipa, ki je več drsala in bila spretnejša pred vrati.

»Morda smo se ustrašili zmage, saj imamo mlado moštvo. V zadnji tretjini smo bili v šoku, po četrtem golu pa se nismo več pobrali,« je povedal Robert Kristan in pohvalil vrnitev občinstva v Podmežaklo. »Upam, da bo derbi znova dobil svoj čar, ki ga je imel v preteklosti,« je dodal. Jeseniški trener Gaber Glavič je lahko zadovoljen z začetkom sezone, saj njegovo moštvo v alpski ligi še ni doživelo poraza po rednem delu tekme. Na Jesenicah so imeli srečno roko pri izbiri vratarja, saj Kanadčan Clarke Saunders predstavlja hrbtenico jeseniškega kolektiva. »Navijači so videli visoko raven hokeja, kar je odlična reklama za panogo. Skozi tekmo smo rasli in ob koncu z več moči zlomili nasprotnika. Prejeli smo štiri gole, kar je preveč, zato se bo treba pogovoriti o obrambnih nalogah,« je odprto tekmo z obeh strani pospremil Gaber Glavič.

Olimpija je z dvema tekmama več trenutno na četrtem mestu. Sezona bo še dolga, saj se bosta slovenska tekmeca v alpski ligi pomerila vsaj še petkrat. Jeseničani bodo na tivolskem ledu gostovali prihodnjo sredo, pred tem pa jih čaka še domači preizkus s Feldkirchom. Olimpija bo v soboto gostovala pri Zell am Seeju. Ker bodo tekmeci v vse boljši formi, bi v Ljubljani nemara morali razmišljati o okrepitvah igralskega kadra.