Kranjec je bil v minuli sezoni dvakrat povsem pri veleslalomskem vrhu s četrtima mestoma v Söldnu in Alta Badii. Na treh veleslalomih, vključno z veleslalomom na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, je ostal brez uvrstitve, enkrat je bil 15., enkrat 20. in dvakrat 23. Pripravljalno obdobje je začel z veliko željo, da še nadgradi svoj veleslalom ter odpravi prevelika nihanja.

»S formo sem zadovoljen in zadovoljen sem s smerjo, v katero grem. Smučam dobro, zdaj je treba izkoristiti še ta čas do Söldna, da poskusim narediti vožnje čim boljše ter se tehnično in psihično čim bolje pripraviti na tekmo. Teren v Söldnu mi leži. Lani sem pokazal, da sem lahko zelo hiter, tudi letos lahko naredim zelo dober rezultat, pripraviti se bo treba, potem bomo videli,« je dejal Kranjec.

»Cilj je v prvi vrsti, da naredim tisto, kar sem sposoben. Da izkoristim vsako tekmo in tudi vsako vožnjo, da ničesar ne podarjam konkurenci. Drugače pa si tako ali tako želim biti v vrhu, kar pa je odvisno tudi od konkurence in novih smuči, sem pa prepričan, da sem sposoben biti zelo visoko. Olimpijske igre so sigurno glavni dogodek sezone. Osebno bom vsako tekmo jemal enako resno in se bom stoodstotno pripravil, upam, da bom zdržal celotno sezono.«

Težave s konsistentnostjo

V strokovnem štabu reprezentance pa si sier želijo, da bi imel Kranjec bolj konstantno formo. »Žan je imel nekaj težav, da se je uskladil skupaj z novim serviserjem, te težave smo nekako prebrodili, tako da je naredil nekaj dobrih treningov, manjka pa še tisto finalno piljenje,« je pred začetkom sezone dejal odgovorni trener v moški ekipi za tehnične discipline za svetovni pokal Klemen Bergant.

»Vemo, da je bil lani v Söldnu četrti. Vse, kar bo slabše, bo za navijače neuspeh, vedeti pa moramo, da, če si četrti, jih je zelo malo pred tabo. To je čista svetovna špica, moja želja je, da bi se Žan lahko na vsaki tekmi vmešal v boj za najvišja mesta. Lani mu je to uspelo dvakrat, letos pa upam, da mu to uspelo večkrat. Njegove vožnje še preveč nihajo. Trenutna situacija je zelo podobno situaciji pred začetkom lanske sezone. Je pa eno leto starejši, bolj izkušen, eno leto več treningov in tekem ima za sabo in bo treba to preseči, da bodo njegovi rezultati bolj konsistentni.«