Če bi vam nekdo dejal, da je eno izmed moštev na košarkarski tekmi zbralo kar 22 skokov v napadu, bi gotovo dejali, da je na koncu prišlo tudi do zmage. A danes v Sremski Mitrovici ni bilo tako. Mega Bemax je resda bila skakalno bolj razpoložena od Olimpije, a je imela ta v svojih vrstah razpoložena Jordana Morgana in Domna Lorbka, ki sta na koncu prevesila tehtnico v korist Ljubljančanov. Trener Gašper Okorn je bil z zmago seveda zadovoljen, a je bila cena zanjo visoka, saj se je proti koncu tekme poškodoval Talor Battle, ki ga je v slačilnico zaradi bolečin v mečni mišici leve noge moral odnesti soigralec Bojan Radulović. Naslednja tekma v ligi ABA Olimpijo čaka v soboto, ko bodo v Stožicah gostili ekipo Mornarja iz Bara.

Čeprav je Gašper Okorn pred odhodom v Sremsko Mitrovico opozarjal na agresivno igro Mege, s katero nasprotnike silijo v napake, je bilo to zaman. Začetna peterka Olimpije je namreč katastrofalno vstopila v obračun in počela vse tisto, česar ne bi smela. Po štirih minutah so imeli tako Ljubljančani že štiri izgubljene žoge, Okorn pa je ob minuti odmora bentil nad svojimi igralci. A zasuk v igri so prinesle šele menjave. Battle, Morgan in Lorbek so zamenjali Špana, Radulovića in Kastratija, kar je v trenutku spremenilo obraz Olimpije.

Ta je predvsem po zaslugi Jordana Morgana, ki je dvakrat silovito zabil, in Domna Lorbka, ki je zadeval trojke v odločilnih trenutkih, kontrolirala potek obračuna, popustila pa niti v trenutkih, ko je gostitelj znova prišel do nekaj točk prednosti. V zaključku so zmaji sicer delali napake, a jih je na drugi strani tudi Mega. Kaos na parketu so znali bolje izkoristiti gostje, saj je dva meta izza črte 6,75 metra (skupno je za tri zadel vseh pet poskusov) zadel Lorbek in svojemu moštvu zagotovil sila pomemben uspeh.

»Mega nam je z agresivno obrambo in predvsem skokom v napadu povzročala veliko preglavic. Toda ker smo po slabem začetku začeli igrati po dogovorih, se je dobro razpletlo. Širili smo igrišče in našemu organizatorju igre omogočali, da je igral igro 'pick and roll' po sredini. Ker je žoga lepo krožila in smo iskali prostega igralca, smo naredili razliko. Na koncu smo imeli tudi nekaj sreče, saj sem zadel met za tri z osmih metrov, ki nam je zagotovil zmago,« je bil po tekmi zgovoren Domen Lorbek. Svoje je dodal tudi trener Gašper Okorn. »Razen uvodnih treh minut smo tokrat pokazali boljšo igro od nasprotnika. Res je, da je imela Mega ogromno skokov v napadu, a je to njihova kakovost, na kateri gradijo igro. S tem seveda ne morem biti zadovoljen, a smo dali svoj maksimum. Na koncu bomo vse pozabili, saj smo vzeli zmago, s katero smo se priključili ekipam, ki imajo po dva uspeha in poraza.«

Preostali izidi 4. kroga: C. zvezda – Budućnost -:- (16:17, -:-, -:-, po dva strelca), Zadar – Partizan 97:104 (27:29, 45:48, 76:78, Božić 29; Marinković 33), Mornar – FMP 73:81 (17:16, 37:41, 56:65, Vranješ 19; Bursać in Nenadić po 18), Cibona – Cedevita po podaljšku 100:94 (17:14, 42:32, 59:50, 76:76, Žorić 29; Cherry 19), danes ob 21. uri: Igokea – MZT.