Po dveh zaporednih porazih v ligi ABA košarkarje Petrola Olimpije tudi v 4. krogu ne čaka lahka naloga. Ljubljančani namreč odhajajo v Sremsko Mitrovico, kjer Mega Bemax v letošnji sezoni ni prav nič gostoljuben. Tako Cibono kot Mornar je namreč v domači dvorani odpravil suvereno in brez težav.

Ravno toliko kot z nasprotniki se trener Olimpije Gašper Okorn na začetku sezone ukvarja s svojo ekipo. Zdi se, da zmaji v igri še niso našli prave identitete in povezanosti, ob tem pa jih tarejo še težave s skokom, metom od daleč, obrambo… »Pri skoku bomo stalno v težavah, če ne bomo pozorni in osredotočeni. Zavedamo se, da je to minus tega moštva, a lahko kljub temu pariramo nasprotnikom, če bomo pravilno razmišljali. Nekdo bi ob tem znal pripomniti, češ da ne znamo selekcionirati ekipe. A centimetri na položajih tri, dve in ena nekaj stanejo, kaj šele na štiri in pet,« odgovarja Gašper Okorn, ki pa ga omenjeni problemi za zdaj ne skrbijo. Pravi namreč, da zaupa in verjame igralcem in da se bodo stvari prej ali slej postavile na svoje mesto.

Morda bo tako že jutri v Sremski Mitrovici, kjer bodo morali biti Ljubljančani še posebno pozorni na Vlatka Čančarja. Slovenski reprezentant je odlično krenil v novo sezono in bil ob obeh domačih zmagah najboljši posameznik v moštvu trenerja Dejana Milojevića. »Ob njem jedro ekipe tvorijo še Dylan Ennis, Nikola Rebić, Stefan Fundić in Goga Bitadze, Aleksandar Lazić in Stefan Sinovec pa sta odlična pomočnika,« preostale najnevarnejše posameznike v nasprotnem moštvu izpostavlja Okorn, ki bo svoje igralce opozoril predvsem na izredno agresivno igro Mega Bemaxa. »Pred domačimi gledalci igrajo specifično in agresivno obrambo. Včasih je pretirana in gre čez mejo prekrška, a jim jo sodniki v veliki meri dovoljujejo. Na tak način pridejo do številnih ukradenih žog in lahkih košev iz protinapadov. Če želimo odnesti celo kožo, bomo morali biti sila osredotočeni, skriti žogo in ne komplicirati.«

Okorn bo ob tem pozoren tudi na reakcijo igralcev ob igranju na gostujočem parketu. Olimpija je namreč najslabši letošnji predstavi prikazala v Zagrebu proti Ciboni in v Strasbourgu med tednom. »Treba je vedeti, kje igramo. Za zmago v Strasbourgu bi potrebovali dobro in konstantno predstavo na vseh ravneh. V Franciji smo bili zares slabi in igrali povsem izven konceptov. Definitivno bomo to popravili in v kratkem delovali povsem drugače,« je optimizem znova izrazil 45-letni Ljubljančan, ki mu na roko ne gre niti razpored tekem. Po obračunu v Sremski Mitrovici bo Olimpija krenila še na pot v Bandirmo, kjer jih čaka obračun proti Banvitu. »Po tekmi z Igokeo sem opozoril, da nas čaka izjemno težkih 14 dni. Tako glede nasprotnikov kot poti. Smo namreč sredi štirih zaporednih gostovanj, ko časa za trening praktično ni.«

Liga ABA, 4. krog, danes ob 17. uri: Zadar – Partizan, ob 19. uri: Mornar – FMP, ob 21. uri: Cibona – Cedevita, jutri ob 17. uri: M. Bemax – Olimpija, ob 19. uri: C. zvezda – Budućnost, ponedeljek ob 21. uri: Igokea – MZT.