Oba slovenska kluba imata v alpski ligi za seboj serijo uspehov. Zeleno-beli so po slabem začetku in dveh porazih nato izgubili le še eno tekmo, Jeseničani pa so začeli s porazom, pozneje pa dobili vseh sedem naslednjih tekem. Izhodišče na lestvici je bilo tako z drugim in tretjim mestom dobro, v prvem derbiju slovenskih ekip v tem tekmovanju pa sta se moštvi borili tudi za sam vrh lestvice. Z novo zmago so zdaj na vrhu železarji.

Uvodna tretjina pred kar številnimi ljubitelji hokeja je postregla z rahlo jeseniško premočjo, na ljubljanski strani pa je bila v tem delu opazna neučinkovitost oziroma smola, saj so gostje kar trikrat zadeli okvir vrat. Najprej v isti akciji ob igralcu več v sedmi minuti, pozneje pa je bil neuspešen še Kristijan Čepon. Domači pa so zadevali, prvi gol je Robertu Kristanu zabil Markus Piispanen, isti igralec je nato tudi povišal vodstvo. A Olimpija se je hitro vrnila, zadetek po protinapadu Matica Kralja še v isti minuti pa je poskrbel, da je bilo nadaljevanje še negotovo.

Tudi v nadaljevanju je bil med boljšimi pri gostih Kristan, ki je ustavil nekaj nevarnih strelov. Domači so sicer po zaslugi Mihe Brusa hitro povišali vodstvo, a tekma pri 3:1 še ni bila odločena. Gostje so namreč izkoristili "power-play" in z golom Kralja znižali, potem pa so se še enkrat izkazali v tem elementu igre in zadeli še za 3:3, strelec je bil Maks Selan. Po dveh tretjinah je bil tako derbi spet na začetnem izhodišču.

V zadnji tretjini pa so domači pošteno stopili na plin. Igra na štiri napade v primerjavi s tremi ljubljanskimi je obrodila sadove, Kalan je hitro zadel ob številčni prednosti, Piispanen pa je svoj trojček golov ta večer končal s protinapadom. Ko je v 53. minuti Bašič povišal na 6:3, se je slavje v Podmežakli že lahko začelo, za goste je sicer Ulamec na koncu še znižal, vseeno pa je bilo po prepričljivi zadnji tretjini kakšnih 2500 domačih pristašev zadovoljnih s prvim dobljenim derbijem v regionalnem tekmovanju.