Kuhanje in pečenje jo je tako kot glasba privlačilo že v mlajših letih, kjer se je nenehno kadilo iz domačih loncev, ko je z možem Martinom v paketu »dobila« tudi tradicionalno kraško gostilno, pa je bila pečena. »Moja kuhinja je plod moje domišljije, brez vpliva in svobodna. Odraža moje otroštvo, mojo rast in način razmišljanja. Kaže na spoštovanje tradicije in naše zemlje,« pravi danes o svoji kuhinji Postojnčanka, ki je znanje pridobivala med obiskovanjem restavracij ter na krajših izobraževanjih v Londonu in Italiji, to, da zaradi otrok kasneje ni bilo časa za daljše prakse, pa razume kot prednost. Z njo je v obnovljeni Gostilni Mahorčič, kjer so jedci prej uživali v klasičnih slovenskih jedeh, kot je jota, zavel nov veter. Okusi in vonji lokalne kuhinje so ostali, prav tako sestavine s kraškega in brkinskega območja, jedilniki, ki se menjajo sezonsko, pa so zaživeli v modernejši luči. Žarometi so poleg pršuta, slanine, skute in podobnega usmerjeni predvsem v testenine, ki so tudi njena najljubša jed, in na sladice, v katerih je Mahorčičeva prava mojstrica, tako da so zdaj njena glasba, ki jo sklada, kreme, kot so ganache, supreme in mousse, torte, krokanti…