David Vračko: Upornik z razlogom
»Obed pri Maku je vedno znova pustolovščina. Sprostite se, uživajte in zaupajte chefu. Morda nikoli ne boste vedeli, kaj pričakovati, a to je del zabave. Kulinarično potovanje ali še bolje divja vožnja z nenavadnimi kombinacijami hrane, skuhane do popolnosti,« pišejo med komentarji na Tripadvisorju jedci, ki so se doslej ustavili v restavraciji enega od bratov Vračko – Davida. Torej tistega, ki kuha v Mariboru, čeprav so enako polni pohval tudi, ko gre za Gregorja Vračka in njegovo Hišo Denk v Zgornji Kungoti. Restavracijo Mak je v preteklosti opazila tudi avstrijska kulinarična revija Falstaff in jo uvrstila med pet najboljših restavracij v Sloveniji, nič manj navdušeni pa niso bili niti pri avstrijskem kulinaričnem vodniku Gault Millau. »Mak ni nobena povprečna restavracija, tako kot niti David Vračko ni običajen slovenski chef,« pravijo Avstrijci, 34-letni kuharski mojster, ki se je izpopolnjeval v različnih restavracijah v tujini (Palais Coburg, Filzmoos, Vila Joya ...), pa se tradiciji s svojimi kreacijami upira dalje. Jedilnika pri njem ne boste dobili, saj vedno skuhajo kaj drugega, na krožniku pa so se že znašli makron iz rdeče pese, tapiokin čips, prepeličje jajce, vložena francoska redkev, malo drugačna tortilja ter po Vračkovo pripravljen brancin in goveji karpačo. Davidova kuharska filozofija je zadovoljiti gosta, sam pa v rokah najraje obrača nož in ugrizne v polnjene paprike, ki jih pripravlja njegova mama Majda Denk.