Pridružite se, prvi mesec samo 1 eur
David Vračko: Upornik z razlogom
Dnevnik.si
  • Slovenija
  • Svet
  • Posel
    • Poslovne novice
    • Zaposlitve in kariera
    • Borzni komentar
    • Trg delnic
    • Trg obveznic
    • Indeksi in svežnji
    • Valute
    • Bitcoin
  • Šport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Kolesarstvo
    • Hokej na ledu
    • Rokomet
    • Skoki
    • Tenis
    • Ostali športi
    • Rekreacija
    • Planinstvo
    • Igralec kroga
    • Dnevnikova stava
    • Luka Dončić
  • Kultura
    • Glasba
    • Knjiga
    • Oder
    • Film
    • Vizualna umetnost
    • Arhitektura
    • Oblikovanje
    • Mediji
    • Splošno
    • Iz karantene
  • Magazin
    • Aktualno
    • Znanost in tehnologija
    • Kulinarika
    • Moj dom
    • Svet vozil
    • Prosti čas
    • Estrada
    • Zdravje
    • Slovenci po svetu
  • Kronika
  • Lokalno
    • Ljubljana
    • Štajerska, Koroška in Prekmurje
    • Primorska
    • Gorenjska
    • Osrednja Slovenija
    • Dolenjska in Bela krajina
    • Zasavje in Posavje
  • Mnenja
    • Kolumne
    • Komentarji
    • Pisma bralcev
    • Odprta stran
  • Objektiv
    • Komentarji
    • Intervjuji
  • Nedeljski
  • Gazela
  • Moj dom
    • Notranja oprema
    • Ideje za dom
    • Arhitektura
    • Vrt in okolica
    • Gradnja in prenova
    • Energija
    • Varnost
    • Uporabno
    • Vprašajte strokovnjaka
Kuharski portret

David Vračko: Upornik z razlogom

»Obed pri Maku je vedno znova pustolovščina. Sprostite se, uživajte in zaupajte chefu. Morda nikoli ne boste vedeli, kaj pričakovati, a to je del zabave. Kulinarično potovanje ali še bolje divja vožnja z nenavadnimi kombinacijami hrane, skuhane do popolnosti,« pišejo med komentarji na Tripadvisorju jedci, ki so se doslej ustavili v restavraciji enega od bratov Vračko – Davida. Torej tistega, ki kuha v Mariboru, čeprav so enako polni pohval tudi, ko gre za Gregorja Vračka in njegovo Hišo Denk v Zgornji Kungoti. Restavracijo Mak je v preteklosti opazila tudi avstrijska kulinarična revija Falstaff in jo uvrstila med pet najboljših restavracij v Sloveniji, nič manj navdušeni pa niso bili niti pri avstrijskem kulinaričnem vodniku Gault Millau. »Mak ni nobena povprečna restavracija, tako kot niti David Vračko ni običajen slovenski chef,« pravijo Avstrijci, 34-letni kuharski mojster, ki se je izpopolnjeval v različnih restavracijah v tujini (Palais Coburg, Filzmoos, Vila Joya ...), pa se tradiciji s svojimi kreacijami upira dalje. Jedilnika pri njem ne boste dobili, saj vedno skuhajo kaj drugega, na krožniku pa so se že znašli makron iz rdeče pese, tapiokin čips, prepeličje jajce, vložena francoska redkev, malo drugačna tortilja ter po Vračkovo pripravljen brancin in goveji karpačo. Davidova kuharska filozofija je zadovoljiti gosta, sam pa v rokah najraje obrača nož in ugrizne v polnjene paprike, ki jih pripravlja njegova mama Majda Denk.

Boštjan Tacol
4. oktober 2017 00:01 4. oktober 2017 0:01
Predviden čas branja: 1 min
Kuharski portret
Boštjan Tacol
4. oktober 2017 00:01
4. oktober 2017 0:01
Predviden čas branja: 1 min

NAJNOVEJŠE

    Vse objave
    David Vračko: Upornik z razlogom

    (Foto: Boštjan Tacol)

    kuharski portret kulinarika David Vračko Gregor Vračko Restavracija Mak Hiša Denk

    Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno v skladu z določili uporabe in citiranja vsebin.

    Preberite sorodne prispevke

    Kuharski portret: Janez Bratovž; Restavracija JB, Ljubljana: Hrana in malo teatra

    Kuharski portret: Janez Bratovž; Restavracija JB, Ljubljana: Hrana in malo teatra

    20.09.2017

    Janeza Bratovža, enega najprepoznavnejših slovenskih kuharskih mojstrov, ki s svojo restavracijo JB domuje na Miklošičevi cesti v Ljubljani, smo na...

    Kuharski portret: Marko Pavčnik,  Pavus, Laško: Monotonosti nikar!

    Kuharski portret: Marko Pavčnik, Pavus, Laško: Monotonosti nikar!

    30.08.2017

    Marka Pavčnika, kuharja, ki se je v šestem razredu osnovne šole sam od sebe odločil, da bo kuhar, mi pa smo ga, če ne drugje, opazili pred nekaj...

    Kuharski portret - Ivo Tomšič, Sorbara Steak House, Ljubljana: Meseno poželenje

    Kuharski portret - Ivo Tomšič, Sorbara Steak House, Ljubljana: Meseno poželenje

    23.08.2017

    Niti eno leto ni bilo potrebno, pa je Sorbara Steak House z Ivom Tomšičem na čelu postal ena najbolj obiskanih ljubljanskih restavracij, kamor bo...

    Kuharski portret: Veronika Aljančič,  Pr' Bizjak, Zgornja Bela: Z vrta na mizo

    Kuharski portret: Veronika Aljančič, Pr' Bizjak, Zgornja Bela: Z vrta na mizo

    16.08.2017

    Še dobro, da Veronika Aljančič ni uresničila svoje mladostniške želje in šla študirat gradbeništva, ker bi bila Gorenjska prikrajšana za njene...

    Dnevnik.siDružba medijskih vsebin, d.d.
      • DRUŽBA

      • Predstavitev
      • Vodstvo
      • Dosežki
      • Sporočila za javnost
      • OGLAŠEVANJE

      • Spletni oglasi
      • Tiskani oglasi
      • Scena
      • Osmrtnice
      • Mali oglasi
      • EDICIJE

      • Dnevnik
      • Nedeljski dnevnik
      • Razvedrilo
      • Naročanje edicij
      • Digitalni paketi
      • PROJEKTI

      • Gazela
      • Zlata nit
      • POGOJI

      • Naročniški
      • Akcije in nagradne igre
      • Spletno mesto
      • Piškoti
      • Avtorske pravice
      • Volilna kampanja
      • Zasebnost