Za Namo naj bi v tem času bilo nekaj zanimanja, eden od interesentov, trgovska družba Kompas Shop, je spomladi izpeljala ponudbo za prevzem Name. V njej je za delnico ponudila 20 evrov v denarju, sprejelo pa jo je manj kot odstotek delničarjev Name.

Njihova cena se na Ljubljanski borzi trenutno giblje pri 23 evrih. Na zadnji dan minulega leta je bila knjigovodska vrednost delnice ocenjena na 10,93 evra.

Glavna vrednost družbe so njene nepremičnine

Nama s sedežem na Slovenski cesti v Ljubljani je bila prva slovenska veleblagovnica, ustanovljena leta 1946. V lasti ima še veleblagovnico v Škofji Loki, več nepremičnin, ki jih oddaja v najem, trgovske površine, skladišča in pisarne ter počitniške zmogljivosti na Pokljuki in v Novigradu.

Kot smo pred časom že pisali, so glavna vrednost družbe njene nepremičnine, pri čemer je ta praktično brez dolga. Družba je glede nepremičnine v Škofji Loki z občino konec lanskega leta podpisala predpogodbo o prodaji, po kateri jo bo občina odkupila do leta 2019.

Družba Nama je v polletju ustvarila 7,24 milijona evrov čistih prihodkov, kar je osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Vknjižila je 106.470 evrov čistega dobička, potem ko je imela lani v enakem času 157.932 evrov izgube.