Zveza potrošnikov je v okviru skupinskega nakupa energije Zamenjaj in prihrani #2 izborila povprečni prihranek v višini 211,41 evra. Odjemalcem elektrike in plina svetuje, da preverijo na licitaciji dosežene zmagovalne tarife in jih primerjajo s tarifami na svojem računu za energijo, po katerih trenutno plačujejo energijo. V kategoriji elektrika je najugodnejšo ceno ponudil Gen-I – enotna tarifa 0,03987 evra na kilovatno uro, manjša tarifa 0,02847 evra na kilovatno uro, višja tarifa 0,04628 evra na kilovatno uro; v kategoriji plin pa ravno tako Gen-I – 0,01590 evra na kilovatno uro (vse cene so brez DDV). Se zvestoba vašemu trenutnemu dobavitelju res splača?

Takojšnji prejem ocene prihranka

Zamenjava dobavitelja in sprejem ponudbe skupinskega nakupa energije sta preprosta. Pripravite račun za elektriko in/ali plin. Kliknite na spletno stran kampanje www.zamenjajinprihrani.si in vnesite zahtevane podatke. Takoj boste prejeli oceno prihranka, ki se vam obeta ob sprejemu ponudbe skupinskega nakupa. Če je prihranek dovolj visok, je od odločitve za sprejem ponudbe in do zamenjave dobavitelja le še korak. Na spletu preprosto dopolnite podatke za pripravo pogodbene dokumentacije in postopek zamenjave dobavitelja bo stekel takoj po podpisu pogodbe. Če vam internet ni blizu, pokličite klicni center Zveze potrošnikov na številko 01/432 30 35 (od ponedeljka do petka med 8. in 20. uro) in celoten postopek boste izpeljali po redni pošti. Pogodba je brez vezave in brez skritih stroškov.

Koristni nasveti v e-reviji ZPStest Energija

Potrošniška zveza pa vsem slovenskim potrošnikom omogoča priložnost za dodatne prihranke pri energiji – pripravili so namreč e-revijo ZPStest Energija, v kateri so zbrani koristni nasveti, ki bodo vsem potrošnikom pomagali dodatno prihraniti: na primer kako izbrati varčne sijalke, kako se izogniti nepotrebnemu strošku zaradi prevelike obračunske moči, kako in katero klimatsko napravo izbrati (objavljeni so tudi celotni rezultati testa 30 klimatskih naprav), kako se izogniti tako imenovanim skritim stroškom v pogodbah za energijo, nasveti o nakupu in uporabi sanitarnih in ogrevalnih toplotnih črpalk … E-revijo lahko brezplačno prelistate (prenesete) tukaj.