Regijski izbori gazel se danes prevešajo v drugo polovico. V Celju bodo na prireditvi, ki bo tako kot lani potekala v Šolskem centru Celje, razglasili gazelo savinjsko-zasavske regije. Tako bodo izbrali četrtega finalista od šestih, ki se bodo 25. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani potegovali za zlato, srebrno in bronasto gazelo.

Zadnja je bila Plastika Skaza

Savinjsko-zasavska regija je po številu prejetih zlatih gazel od leta 2001 najuspešnejša. V dosedanjih 16 letih izborov je kipec zlate gazele prejelo kar šest podjetij. Med njimi je bilo zadnje podjetje leta 2014 Plastika Skaza. Iz te regije je tudi prva zlata gazela, saj je to postalo podjetje Engrotuš (sedanji Tuš).

Regija pri ustvarjanju novih delovnih mest ni tako uspešna kot druge, saj je stoterica najhitreje rastočih podjetij med letoma 2011 in 2016 odprla 1405 novih delovnih mest, kar pa je več kot lani, ko je nastalo 1329 novih delovnih mest, preostalo gospodarstvo regij jih je izgubilo 821 (lani 988). Pri zaposlovanju je torej vseeno opazen pozitiven trend.

Poleg šolskega benda tudi Nude

Sicer pa bo Šolski center Celje poln mladostne in ambiciozne energije ne le zaradi dijakov, ki bodo predstavili svoje projekte, inovacije in izdelke, pač pa tudi zaradi dinamičnega kulturnega programa. Izbor regijske gazele bodo namreč popestrili plesalci hiphop članske formacije Force pod vodstvom koreografa Mihe Pozniča iz Plesnega vala Celje, zaigrali bodo člani šolskega benda, ki ga sestavljajo Živa Knez, Nace Pogačar, Sven Senica in Matevž Lesjak pod vodstvom mentorice Metke Jagodič Pogačar. Za piko na i bo nastopila skupina Nude.