Športnike in mladino je na Pokljuki pred začetkom dogajanja nagovoril premier Miro Cerar, srečanja pa sta se udeležili tudi ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj ter ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič. »Športniki ste eni najboljših ambasadorjev Slovenije, ste pa tudi zgled mladim,« je v nagovoru mladim in športnikom dejal Cerar.

Na Pokljuki so se zbrali člani vseh panog, ki so združene pod okriljem Smučarske zveze Slovenije. Gre za panoge alpskega smučanja, deskanja na snegu, smučanja prostega sloga, biatlona, smučarskih skokov, tekov, nordijske kombinacije, telemarka in združenja učiteljev in trenerjev smučanja.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar je uvodoma pozdravil zbrane člane reprezentanc: »Na SZS smo se tudi to leto trudili, da bi vzpostavili čim boljše pogoje za delo. Na zadnji skupščini smo lahko s ponosom pokazali, da so prihodki iz naslova sponzorstva večji za 20 odstotkov, verjamem, da je bil ta denar dobro namenjen in uporabljen za priprave, verjamem, da ste dobro trenirali in vstopate v sezono pripravljeni. Sezona je pomembna tudi zato, ker je olimpijska in stojimo z vami, bodite samozavestni, pokažite kaj znate in verjamem, da tudi letos rezultati ne bodo izostali.«

»Eden glavnih ciljev so vsekakor olimpijske igre, ampak do tam je treba priti, pa tudi kasneje so še tekme, vsaka posebej, vsaka je najbolj pomembna,« je dejala prva slovenska zvezdnica Ilka Štuhec.

»Lahko optimistično gledamo na sezono. Zanesljivo je cilj medalja na olimpijskih igrah, sicer je medalja cilj tudi vseh ostalih 5000 športnikov, ki bodo na olimpijskih igrah. Do iger moramo seveda najprej priti, v svetovnem pokalu se na vsaki tekmi posebej najbolje odrezati, igre pa oddirkati čim boljše,« pa je razmišljanje športnikov povzel prvi slovenski smukač Boštjan Kline.

Na Pokljuko so prišli tudi skakalna brata Peter in Domen Prevc, Ema Klinec, Filip Flisar, Žan Košir, Vesna Fabjan in Anamarija Lampič, Jakov Fak ter Teja Gregorin.