Poleg številnih kosov orožja so v hotelski sobi, v kateri si je 62-letnik vzel življenje, našli še več tisoč nabojev. Policisti so na hodniku pred sobo in na kukalu na vratih našli kamere, ki jih je morilec očitno namestil zato, da bi videl, ali se policisti približujejo njegovi sobi. To še dodatno kaže na podrobno načrtovanje napada.

Streljal kar enajst minut

Po navedbah namestnika šerifa Las Vegasa so policisti prvi telefonski poziv zaradi streljanja prejeli ob 22.08 in da se je streljanje končalo ob 22.19, kar pomeni, da je Paddock z 32. nadstropja na 22.000 udeležencev koncerta streljal kar enajst minut. Po zadnjih podatkih je življenje izgubilo 58 oseb, še 527 jih je ranjenih.

V javnost je prišel posnetek kamere, ki jo je imel med streljanjem na sebi pripadnik posebne policijske enote.

Kakšen je bil motiv za napad, zaenkrat še ni znano. Po poročanju medijev Paddock ni imel policijske kartoteke, ni trpel za duševno boleznijo, povezan pa tudi naj ne bi bil s kakšnimi skrajnimi skupinami.

62-letna Marilou Danley, domnevno Paddockovo dekle, se je danes s Filipinov vrnila v ZDA, poročajo ameriški mediji. Policisti jo bodo gotovo zaslišali, čeprav uradno ni osumljenka. Med bivanjem na Filipinih naj bi ji morilec nakazal 100.000 ameriških dolarjev. Danleyjeva je avstralska državljanka, ki se je pred 20 leti preselila v ZDA, kjer dela na osrednji aveniji v Las Vegasu, ki je polna hotelov in igralnic, je v torek potrdila avstralska vlada. Avstralska zunanja ministrica Julie Bishop je ob tem povedala, da je bila morilčeva soba v hotelu rezervirana z njenim osebnim dokumentom.