Za pripravo paradižnikovega masla ne potrebujete veliko: češnjeve paradižnike, maslo, timijan in sol ter poper. Odličen recept petih sestavin! Za pripravo paradižnikovega masla, ki ga vidite na fotografiji so bili uporabljeni rumeni in rdeči češnjevi paradižniki. Vi lahko uporabite katere koli. Pomembno je le, da uporabite češnjeve paradižnike, ki v sebi seveda vsebujejo nekaj paradižnikove soka, a manj kot večji paradižniki. Preveč sokov bi naredilo maslo preveč tekoče.

Če doma nimate svežega timijana, lahko uporabite tudi svežega.

Paradižnikovo maslo lahko shranite v hladilniku in porabite v kakšnem tednu do 10 dni. Preostalo maslo pa zavijte v prozorno folijo in shranite v zamrzovalnik. Tako zdrži več mesecev.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

SESTAVINE

0,5 l češnjevih paradižnikov

1 žlica svežega timijana

1/2 žličke soli

1/2 žličke popra

250 g masla

PRIPRAVA

Češnjeve paradižnike operite in stresite na pekač. Pecite jih približno 10 minut v pečici, nastavljeni na žar funckijo. Paradižniki morajo začeti spuščati svoj sok, malo pa lahko tudi počrnijo. Pečene vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo na sobno temperaturo.

Medtem maslo sobne temperature narežite na kocke, timijanove lističe pa osmukajte s stebelc.

Paradižnike sobne temperature prenesite v misker (sok, ki so ga spustili ne dodajajte, da ne bo preveč tekoče), dodajte sol in poper ter timijan in zmiskajte. Potem dodajte še maslo in še enkrat zmiksajte.

Paradižnikovo maslo prenesite v kozarček in porabite v enem tednu.