Toda pretekli teden je kuharski svet presenetil z napovedjo, da želi vrniti Michelinove zvezdice. Prepričan je namreč, da teža te ocene vpliva na njegovo kreativnost. »Po posvetu z družino sem se odločil, da obrnem novo poglavje v svojem življenju in se odrečem Michelinovim zvezdicam, ki v moje profesionalno življenje prinašajo le strah in stres. Rad bi se ponovno predal le strasti do kuhanja, brez strahu, kdaj bodo prišli ocenjevalci.« Poleg tega so zvezdice tudi finančno breme, saj morajo nenehno ohranjati določeno raven opreme restavracije.

Bras trdi, da bi veliko raje kuhal brez vsega tega pritiska in svojim gostom ob obisku zagotovil čarobno izkušnjo. »Rad imam kuhanje, ne pa tekmovanje.« Ob tem je namignil tudi, da je stres Michelinovih zvezdic že zahteval življenje slavnega kuharja. Pred dvema letoma je slavni kuhar Benoit Violier storil samomor, ker se ni mogel več soočati s stresom in pritiski, ki jim je bil izpostavljen, ker je njegova švicarska restavracija imela tri zvezdice.

Iz Michelina so že sporočili, da so zvezdice kot olimpijska medalja in da jih ni mogoče vrniti. Torej bo Brasova restavracija še vedno ostala zapisana v njihovem vodniku kot restavracija s tremi zvezdicami.

Pripravila Manja Rošini