Šolski center Novo mesto bo danes gostil izbor gazele dolenjsko-posavske regije. Nominirana podjetja so črnomaljski Adria Dom ter šentjernejska BOS Grubar in Iskra PIO, ki je bila med trojico gazel, ki se je potegovala za naziv regijske gazele, že lansko leto. Regijski izbor je drugi po vrsti od šestih, lani je bila za gazelo regije prepoznana trebanjska gazela REM, ki jo je njena dinamična rast že večkrat postavila med najboljše v regiji. Lani jo je pripeljala celo do naziva srebrna gazela.

Gazele, ki vnovič vstopajo v šolsko okolje in tako ustvarjajo pomembne povezave za sodelovanje izobraževalnega sistema in gospodarstva, bodo lahko talent in potencial dijakov spoznale na razstavi njihovih izdelkov in projektov. Po besedah direktorja Štefana Davida Šolski center Novo mesto sodeluje z več kot 300 podjetji.

V družbi Teater, ki skrbi za izvedbo regijskih prireditev ter Slovenske gazele, ki bo potekala 25. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani, so spet poskrbeli za kulturni program z mladostnim pridihom. S točko Drop da horns v koreografiji Hane Huč in Andraža Grulje bodo zaplesali člani hiphop formacije Plesnega studia Novo mesto. Nastopila bosta tudi Pihalni orkester Šolskega centra Novo mesto, ki ga sestavljajo dijaki in profesorji šolskega centra, in solistka Alex.