Bavčar glede na zadnji seznam davčnih neplačnikov finančne uprave spada v razred neplačnikov z dolgom od enega do desetih milijonov evrov, po poročanju medijev pa je pred leti hišo v Murglah prepisal na svojo ženo, na hišo pa vpisal zemljiški dolg.

Finančna uprava RS je sedaj proti nekdanjemu prvemu možu Istrabenza in njegovi soprogi Ljubomiri Hortner Bavčar vložila tožbo, in sicer zaradi ugotovitve skupnega premoženja in določitev deležev na skupnem premoženju v višini 136.838 evrov. Obravnava tožbe bo prihodnji teden, Furs pa več informacij ne more podati zaradi davčne tajnosti.

Bavčarju že odvzeli gozdove

Višji sodniki so sicer po neuradnih informacijah medijev zavrnili pritožbo Bavčarja na odločitev okrožnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo prošnjo za odlog prestajanja zaporne kazni v zadevi Istrabenz.

Bavčarju, ki bo moral na prestajanje petletne zaporne kazni, je sicer država poleti odvzela gozdove in njive v okolici njegove brunarice na Notranjskem. Zaseženo premoženje je bilo ocenjeno na 43.000 evrov, z njim pa bodo poplačali del dosojene kazni.

Po pravnomočni sodbi ljubljanskega okrožnega sodišča mora vrniti namreč tudi nekaj več kot 21 milijonov evrov nezakonite premoženjske koristi, ki jo je pridobil pri veriženju delnic Istrabenza iz leta 2007. Bavčar je večkrat dejal, da tega denarja nima.