London je 12. septembra gostil vsakoletno prireditev The Licensing Awards, ki jo prireja in vodi The Licensing Source Book. Na podelitvi, kjer se je tudi letos zbralo več kot 1400 predstavnikov licenčne industrije, trgovcev in proizvajalcev, so razglasili najboljše licenčne izdelke, ki so bili v minulem letu naprodaj na trgu Velike Britanije.

Potrditev odličnosti

Nagrade licensing awards so vse od svojih začetkov cenjeno priznanje, h kateremu stremi marsikateri proizvajalec, in predstavljajo nesporno potrditev odličnosti. Gorenjevi hladilniki Retro Special Edition so prejeli naziv najboljšega izdelka v kategoriji inovacij. Finaliste je izbrala komisija, ki jo je sestavljalo 140 najbolj uglednih nabavnikov iz največjih britanskih trgovskih verig. Skoraj 5.000 prijavljenih izdelkov so ocenjevali glede na dovršenost dizajna, inovativnost, originalnost, prilagojenost potrebam kupcem in kakovost izdelave.

Eden najbolj prepoznavnih izdelkov

Richard Mackey, produktni vodja v Gorenju UK, je ob tej priložnosti povedal: “Volkswagen je ena najmočnejših blagovnih znamk in kombi T1 je eden njihovih najbolj prepoznavnih, ikonskih izdelkov. Hladilnik Gorenje Retro Special Edition je tako popolna izbira za vse, ki želijo svoji kuhinji dodati občutek svobode in avanturizma. Naši kupci so ga zelo dobro sprejeli, vendar je kljub temu lepo prejeti priznanje in pohvalo tudi od strokovnjakov zunaj naše stroke.« Gorenjevi retro hladilniki pritegujejo poglede in vzbujajo nostalgijo, opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo IonGeneration pa ohranjajo živila sveža in zdrava dlje časa.

Prepoznavna ikona hipijevske kulture

Volkswagnov kombi je prepoznavna ikona kulture »flower power« ter cenjen in zelo zaželen zbirateljski predmet, ki simbolizira spontanost, svobodnega duha in občutek prostosti, tako zelo značilen za razgibano obdobje 50. in 60. let, iz katerega simpatični oldtimer izhaja. Z Gorenjevo linijo hladilnikov Retro se zato odlično ujemata, saj je tudi ta navdihnjena z značilnim dizajnom iz 50. let, na katerega spominjajo prepoznavni zaobljeni robovi, robustni ročaj in velik logotip. Posebna serija Gorenje Retro je s prepoznavnim dvobarvnim sprednjim delom in velikim logotipom VW na las podobna Volkswagnovemu kombiju na štirih kolesih. Na voljo v vintidž svetlo modri ter rdeči barvi, v kombinaciji z barvo šampanjca ter z logotipom in poudarki v kromu je ta posebni hladilnik čudovit stilski dodatek v vsakem domu, kjer je »parkiran«.