Rossi se je poškodoval, ko je v četrtek zvečer padel z motorjem za enduro, s katerim je treniral v bližini svojega doma v Tavullii. Takoj so ga prepeljali v lokalno bolnišnico, njegova ekipa Yamaha je kmalu potrdila poškodbe. »Valentino Rossi ima dvojni zlom golenice in piščali z izpahom desne noge,« so sinoči sporočili iz japonske ekipe. Rossija so operirali v bolnišnici v Anconi, mesto zloma so utrdili s kovinsko ploščico, operacija pa je potekala gladko in brez zapletov.

»Operacija je potekala v redu. Ko sem se zbudil, sem se počutil dobro. Rad bi se zahvalil vsem v bolnišnici, ki so mi pomagali, še posebej pa doktorju Pascarelli za opravljeno operacijo,« so na uradni spletni strani tekmovanja motogp.com povzeli prvi odziv Rossija, ki je obžaloval nesrečni dogodek: »Žal mi je za nezgodo. Zdaj si želim le čim prej priti nazaj na motor, naredil pa bom vse, da se bo to hitro uresničilo.«

Bo poškodba vplivala na morebiten predčasen zaključek kariere?

Rossi ima devet naslovov svetovnega prvaka, od tega sedem v kraljevski kategoriji motoGP. Letos je bil do poškodbe med kandidati za vrh; trenutno je po 12 dirkah od skupno 18 na četrtem mestu SP.

Kot poročajo italijanski mediji, bo moral 38-letni dirkač počivati približno 40 dni, kar pomeni, da bo izpustil dirki v San Marinu in Španiji, morda pa se bo lahko že vrnil na Japonskem, kjer bo dirka 15. oktobra.

»Veliko bo odvisno od njega, a mislim, da na manj kot 40 dni okrevanja ne bo mogel skrajšati. Je pa že rekel, da se želi vrniti takoj, ko bo mogoče,« je o odločenosti svojega pacienta dejal zdravnik Raffaele Pascarella.