S tem bi Mbappe postal drugi najdražji prestop v nogometni zgodovini za Brazilcem Neymarjem, za katerega so prav tako pri PSG Barceloni v začetku meseca odšteli rekordnih 222 milijonov evrov.

Kljub drugačnim poročilom - Mbappeja so si srčno želeli tudi pri madridskem Realu - so pri Monacu mladega napadalca konec tedna pustili na klopi na tekmi prve lige proti Marseillu, ki jo je Monaco dobil kar s 6:1. Mpabbe po tekmi ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja Canal Plusa, ko je po koncu tekme zapustil igrišče.

Po poročanju francoskega športnega dnevnika L'Equipe se bo Mbappe sprva PSG pridružil kot posojen igralec, po letu dni pa bo zares prestopil v vrste pariškega kluba.

»Monaco in PSG sta v nedeljo dosegla dogovor o posoji Kyliana Mbappeja k PSG z možnostjo nakupa za 180 milijonov evrov,2 so zapisali pri omenjenem športnem časniku in dodali, da ga zdravniški pregled čaka že danes zjutraj.

Z dogovorom o posoji bodo pri PSG, ki je v katarski lasti, nekako izigrali pravila Uefinega finančnega fair playa, ki je po mnenju številnih zatajil že pri prestopu Neymarja.

Mbappe je minulo sezono na 44 tekmah dosegel 26 golov, v ligi prvakov je zadel tudi proti Manchester Cityju, Borussii Dortmundu in Juventusu.