Če radi igrate na varno karto in zato za zidove izberete belo barvo, poskusite tokrat s sivo. Prostor ne bo več videti sterilen in bo deloval bolj zanimiv, vsi detajli v interjerju pa se bodo s sivo skladali prav tako kot z belo. Izbrati pravi odtenek sive za stanovanje pa ni tako enostavno. Različne nianse lahko izzovejo različne občutke, zato imajo velik vpliv na razpoloženje v prostoru – odvisno od tega, ali ste izbrali topel ali hladen odtenek.

Nežna svetlo siva in elegantna srebrna

Svetlo sivi odtenki so nežni in delujejo mirno in mehko, srebrn ton prinaša eleganco, kovinske nianse pa so hladne in se jih je priporočljivo izogibati, razen če jih uporabite v kombinaciji s toplimi barvami. Nikakor pa za stene ne izberite sijajne ali polsijajne sive, ker bo stanovanje videti kot zabojnik za odpadke. S temno sivo ne morete zgrešiti, saj se izvrstno sklada z oranžno, rdečo in rumeno, medtem ko lahko antracitno lepo združite z rožnato in vsemi odtenki vijolične. Odlična kombinacija!

Kombinacija temnejšega in svetlejšega odtenka sive

Z rahlim odtenkom zelenkaste se siva barva odlično sklada z belo, modro ali nianso citrusov. Če želite, da soba deluje globlja, kombinirajte temnejši in svetlejši odtenek sive tako, da je spodnji del zidu v temnejšem odtenku. Za prostore, v katerih ni veliko naravne svetlobe, izberite sivo barvo z nadihom rumene. Takšen topel odtenek ustvari v prostoru ugoden občutek. Temno siva barva podari interjerju glamurozno noto, zato je primerna za jedilnice in druge prostore za bolj svečane priložnosti.

Druge močnejše odtenke naredi vidnejše

S kombinacijo nekaj sivih odtenkov na zidovih, pohištvu in detajlih ne morete zgrešiti. Z dobrim razmerjem različnih nians in tekstur je vsak prostor videti prefinjen. Ker siva druge močnejše odtenke naredi vidnejše in elegantnejše, namesto da bi jih zadušila kot nekatere druge barve, jo je lahko uskladiti z drugimi barvami v interjerju. Zato dobijo pohištvo, preproge, svetila in sedežne garniture večji poudarek. Da siva pride v prostoru do izraza, pa pazite na razsvetljavo in v prostor dodajte stoječe, namizne in zidne svetilke.