Dinamični in živahni dodatki

Siva ima veliko odtenkov, s katerimi se lahko igrate, ko opremljate svoj dom. Vendar pa moramo sivo barvo znati kombinirati tudi z drugimi odtenki, da dosežemo lep učinek. Ker siva ni zelo dinamična, je priporočljivo, da je v sobi nekaj središčnih točk. Preproga z zebrinim vzorcem je na primer čudovit dodatek k sivemu dizajnu dnevnega prostora.

Jekleno siva barva lahko pomaga v prostoru ustvariti pridih intimnosti. Poleg sten lahko s sivimi odtenki prebarvate tudi strop in tla. Dnevna soba bo tako videti kot sivo olje na platno, ki ga lahko dopolnite s celo vrsto majhnih dekoracij in detajlov. Zabavne in živahne barvne poudarke uporabite na zavesah, preprogi, svetilkah, obeskih, okrasnih blazinah ali umetniških delih.

njk.jpg

Kombinacije z drugimi barvami

Ko gre za kombinacije s sivo barvo, je vijolična vedno dobra izbira. Lepe so tudi kombinacije z drugimi barvami, kot so rdeča, rjava in rumena. Ker je siva pravzaprav sama mešanica črne in bele barve, jo lahko uporabite tudi skupaj s tema dvema klasičnima barvama, za piko na i pa ji dodajte subtilni pridih rdeče.

njlc.jpg

Sicer ima tudi siva svoj značaj, vendar pa gre vseeno za nevtralno barvo, zato so komplementarni odtenki vedno dobrodošli. Prav to, da je siva nevtralna, pa je njena prednost, saj je dobro videti v kombinaciji s skoraj vsemi drugimi barvami. Da vaš interjer ne bi bil videti pust, se poigrajte tudi s teksturami in vzorci.

kml.jpg

Nekaj dnevnih sob, v katerih prevladujejo sivi barvni odtenki, si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji.