Oglas za najem pravi, da je sredi dnevne sobe Trumpova podoba iz kartona, ki je menda imenitna spremljevalka za spremljanje programa televizije Fox News. Oglašuje se kot popolna namestitev za newyorške počitnice.

Hišo krasijo družinske fotografije Trumpovih, o nekaterih sobah pa izvemo skoraj preveč. »V tej spalnici sta Fred in Mary najverjetneje spočela predsednika. In svet nikoli ni bil več enak,« na steni sobe visi uokvirjeno sporočilo.

Hišo je nepremičninski podjetnik Michael Davis lani po Trumpovi zmagi na volitvah za 2,1 milijona dolarjev prodal kitajskemu vlagatelju, ki jo je potem dal v najem za 4000 dolarjev na mesec. Davis računa, da bo to vsoto zlahka pokril na račun radovednežev ali Trumpovih oboževalcev. V hiši s petimi spalnicami, ki jo je leta 1940 zgradil predsednikov sedaj že pokojni oče Fred, lahko prenoči do 20 oseb.

V predelu Jamaica Estates v Queensu, od Manhattna oddaljenega zgolj nekaj kilometrov, so cene za najem podobnih nepremičnin občutno nižje, za 725 dolarjev na noč si lahko turist namreč privošči hotel višjega ranga v osrčju Manhattna. Hiša je bolj ali manj dostopna le z avtomobilom, saj dostopa s podzemno železnico ni.