V petek je sprva kazalo, da bo Melania morala opustiti večino svojih načrtov med bivanjem v Hamburgu, saj je zaradi protestnikov in posledično varnostne grožnje niso pustili iz rezidence. A ji je kasneje vendarle uspelo iti na večerjo, na kateri je očarala ruskega voditelja. Večkrat sta se prijetno nasmejala, govorila pa brez pomoči prevajalca, poročajo tuje tiskovne agencije. Oba govorite več jezikov, med drugim tudi nemščino.

Očitno je Melania v Hamburgu uživala, tako je vsaj zapisala na twitterju: »S soprogom sva preživela lep večer s številnimi svetovnimi voditelji. Ko države sodelujejo, je vsem bolje.«

Tudi njej ni uspelo prekiniti predolgega klepeta Trumpa in Putina

Ameriško prvo damo so sprva »izrabili«, da bi prekinila srečanje Donalda Trumpa in Vladimirja Putina, ki je bilo kar dvakrat daljše od predvidenega. Ameriški zunanji minister Rex Tillerson je za medije komentiral, da je bila tudi ona pri tem neuspešna. »V sobo so poslali celo prvo damo, naloga katere je bila, da nas spravi ven, a tudi to ni delovalo. Pogovor se je nadaljeval še dodatno uro, kar kaže, da ji je očitno spodletelo,« je povedal Tillerson.

Trump in Putin naj bi po programu govorila zgolj med 30 in 40 minut, na koncu pa sta klepetala dve uri in 16 minut. Trump je srečanje opisal kot izjemno, tudi Putin pa je ameriškega kolega samo hvalil.