Z uvrstitvijo v 4. predkrog tekmovanja, žreb zanj bo opravljen v petek, bi si izbranci trenerja Darka Milaniča zagotovili najmanj skupinski del evropske lige in posledično zajeten šop evrov. »Imamo prednost. Želja je, da tekmo zmagamo. Nasprotnika moramo prisiliti, da ne igra po svoje, ampak po naše. Želja je, da dosežemo zadetek ali več,« pred povratnim obračunom na Islandiji pravi Milanič.

»Predvidevamo, da bodo nogometaši Hafnarfjördurja vršili pritisk s prostimi streli od daleč, z meti iz avta v kazenski prostor, z več igre v globino. V Mariboru so bili relativno zadržani. Na domačem terenu, pa tudi zaradi rezultata, pričakujem več pritiska,« je na vprašanje, kakšno igro pričakuje v sredo, dejal trener slovenskih nogometnih prvakov.

Milanič verjame, da bo imel na voljo vse igralce, koga bo od prve minute poslal na zelenico, se bo odločil tik pred tekmo. »V vsakem trenutku moramo biti pripravljeni na protiudarec. Pripravljeni moramo biti na več scenarijev, moramo napadati,« še opozarja Milanič.

Tekmo na Islandiji bodo sodili Slovaki na čelu s Petrom Kralovičem, Mariborčani pa so ob tem še sporočili, da televizijskega prenosa tekme ne bo.