Bo vaša odsotnost zaradi poroke kaj vplivala na vašo pripravljenost?

Ne. Že sedaj se počutim odlično, poleg tega pa sem dobil natančen načrt treningov, ki jih bom v dobrem tednu odsotnosti opravljal v ZDA. Vse skupaj je bilo dogovorjeno vnaprej, saj sva z izbranko datum poroke določila že pred več kot enim letom.

Kako ste se kot novinec in tujec vključili v slovensko reprezentanco?

Priznam, da sem bil sprva nekoliko nervozen, a brez potrebe. Vse je bilo namreč od prvega trenutka v najlepšem redu. Igralci so me sprejeli z odprtimi rokami in mi dali vedeti, da sem enakovreden del moštva. Tudi strokovno vodstvo reprezentance in vodstvo Košarkarske zveze Slovenije sta naredili vse, da bi se počutil čimbolj domače.

Ste imeli kot Američan zadržke pred tem, da zaigrate za drugo reprezentanco?

Niti ne. Ko sem sprejel odločitev, da bom igral za Slovenijo, sem se zavedal, kaj bo to prineslo. Mentalno sem bil pripravljen na ta korak, prepričale pa so me tudi rezultatske ambicije. Upam, da bom lahko pripomogel k temu, da Slovenija končno osvoji tako želeno kolajno.

Koliko časa ste potrebovali, da ste premislili in se odločili, da boste igrali za Slovenijo?

Košarkarska zveza Slovenije je navezala stik z menoj prek mojega agenta. Najprej sem se pogovoril z njim, potem pa še s družino. Skupaj smo ugotovili, da bi bila to zame odlična izkušnja. Imel se bom namreč priložnost meriti proti nekaterim igralcem iz lige NBA in najboljšim posameznikom iz evropske klubske košarke. To je zame velika motivacija, hkrati pa bom na tak način tudi osebno napredoval. Na vse skupaj gledam kot na nov izziv v svoji karieri, ki ga kot profesionalni športnik še kako potrebujem.

Koliko vam je pri vključevanju v reprezentanco v pomoč soigralec pri Realu Madridu Luka Dončić?

V takih situacijah je ob sebi vedno lepo imeti nekoga, ki ga poznaš. Predvsem, če prideš v tujo državo in ne poznaš praktično nikogar. Za zdaj je Luka moj osebni prevajalec, saj mi v slačilnici lahko na hitro prevede, kaj se fantje pogovarjajo med seboj.

Vas zelo moti, da večino časa ne veste natančno, o čem teče beseda?

Situacija je nova tudi za preostale igralce v reprezentanci, saj niso navajeni, da imajo v moštvu posameznika, ki ne razume slovenskega jezika. Po drugi strani pa večina dobro govori angleško, zato večjih težav ni. Pridejo pa trenutki, ko se pogovarjajo v slovenščini in jih ne razumem. Takrat mi je malo težje, a je to povsem razumljivo. Z vsakim dnem se bomo bolje poznali in potem bo lažje.

Ste v preteklosti spremljali slovensko reprezentanco?

Če sem povsem odkrit, ne. A s pomočjo interneta sem hitro dobil najpomembnejše informacije. Najprej sem opazil, da imate odličnega selektorja, ki si ustvarja ime v ligi NBA in ima precej izkušenj z vodenjem reprezentanc. Odkril sem tudi, kako popularna je košarka v Sloveniji. Kljub močnim ekipam reprezentanci še ni uspelo do odličja, a upam, da se bo to v kratkem spremenilo.

Kaj pa evropska prvenstva? Ste videli kakšno tekmo?

To pa sem. Z navdušenjem sem recimo spremljal, kako je Pau Gasol Franciji pred dvema letoma v polfinalu nasul 40 točk. Zares neverjetna predstava.

Gotovo pa ob Dončiću poznate še kakšnega slovenskega košarkarja?

Seveda, najbolj Gorana Dragića. Gre za odličnega organizatorja igre in pričakujem, da se bova dobro ujela, saj stalno gleda na to, kako bi zaposlil soigralce in takšna igra mi je pisano na kožo.

V skupinskem delu se bo Slovenija v Helsinkih med drugim pomerila z močnima Francijo in Grčijo.

Selektor nas spodbuja k temu, da igramo hitro in agresivno košarko. Na tak način smo lahko neugoden nasprotnik za vsakogar. Zagotovo nikogar ne bomo podcenjevali, a se hkrati tudi nikogar ne bomo ustrašili. S takšnim odnosom lahko premagamo vsakogar.

Boste za Slovenijo igrali le to poletje ali tudi v prihodnje?

Pogovarjali smo se tudi za prihodnja leta, a trenutno sem z mislimi povsem osredotočen le na evropsko prvenstvo.