V odkritem intervjuju za avstralsko televizijo je 24-letnik pozval svoje oboževalce, ki so proti njegovemu razdvojenemu obnašanju na igrišču, naj ne plačujejo vstopnic za ogled njegovih predstav v živo in naj raje ostanejo doma.

Avstralec hrvaških in bosanskih korenin, ki je bil prejšnji mesec kaznovan s 15.000 evri, potem ko je med svojim medlim nastopom v prvem krogu Wimbledona izjavil, da se dolgočasi, niha med popolno predanostjo in apatijo na igrišču.

»Tekom kariere sem velikokrat dal 100 odstotkov, včasih pa le 30. Če to nekako uravnotežim, menim, da sem bil povprečno 50-odstotno predan temu športu. Nisem se zelo trudil, ampak vseeno mi je uspelo veliko. Izjemno je, kaj vse sem dosegel,« je izjavil Tomic.

Ko so ga novinarji v nadaljevanju vprašali, kaj svetuje mladim nadarjenim igralcem, je ta ostro odvrnil: »Ne igrajte tenisa. Delajte, kar vas veseli, saj življenje ni lahko. Jaz si nisem izbral tenisa, on je izbral mene. Nikoli se nisem zaljubil v ta šport.«

Kritike in razumevanje

Nadarjen tenisač, ki je v zadnjem času iz odličnega 17. mesta na teniški lestvici zlezel na skromno 73. mesto, v domovini prejema tako kritike kot tudi besede podpore.

»Bernie je profesionalen igralec že od svojega 14. leta. Verjetno je izgorel,« je izjavil Wally Masur iz avstralske teniške zveze, ki je v preteklosti Tomica izločila iz ekipe za Davisov pokal zaradi domnevnega neprimernega obnašanja.

»Težko mi je, ko gledam talentiranega igralca, kot je Tomic, ki se ne zaveda svojih zmožnosti. Potrebuje pravo vodstvo in smer,« je zapisal nogometaš Tim Cahill.

Avstralec podpore sicer ne izgublja samo v medijih in med občinstvom, po škandalu v Wimbledonu ga zapuščajo tudi nejevoljni sponzorji.