V minulih dveh tednih je bil v ospredju teniškega zanimanja turnir v Wimbledonu. Na njem so opazne stranske vloge igrali tudi slovenski igralci. Najbolj je navdušila Polona Hercog z uvrstitvijo v šestnajstino finala, kar je njen daleč najboljši dosežek po vrnitvi na teniška igrišča zaradi poškodb. Kaja Juvan je skupaj s Srbkinjo Olgo Danilović zablestela z zmago v mladinski konkurenci dvojic, nekaj zmag pa je med dvojicami in mešanimi pari dosegla tudi Primorka Andreja Klepač. Z uvrstitvijo v tretji krog je navdušil tudi Ljubljančan z britanskim potnim listom Aljaž Bedene.

Uspehi se poznajo tudi na najnovejši teniški lestvici. Na njej je Polona Hercog napredovala za kar 75 mest in zaseda 190. mesto. Najboljša Slovenka ostaja Dalila Jakupović na 163. mestu, medtem ko je Tamara Zidanšek 197. Tudi pri moških je bila na današnji lestvici opazna sprememba slovenskega igralca. Blaž Kavčič je namreč znova postal član elitne stoterice. Na 98. mesto se je prebil, ker je minuli konec tedna v Winnipegu v Kanadi osvojil že svoj 15. turnir svetovnega izziva. Kavčič je bil v finalu s 7:5, 3:6, 7:5 boljši od Kanadčana Petra Polanskyja. Na svojem instagramu je zapisal, da je vesel, ker si je s tem priboril mesto na glavnem turnirju zadnjega turnirja velike četverice v New Yorku, ki se bo začel konec avgusta. Seveda se Kavčič po osmi posamični zmagi na Wimbledonu ni pozabil prikloniti Rogerju Federerju.

Švicar je z wimbledonskim uspehom na najnovejši svetovni lestvici napredoval na tretje mesto, pred njim sta le še Andy Murray in Rafael Nadal. Hkrati si je Federer z drugo zmago na turnirjih največje četverice v tej sezoni priigral tudi mesto na sklepnem turnirju najboljše osmerice v Londonu. Zmagovalka Wimbledona Garbine Muguruza je s 15. mesta napredovala na petega, svetovni tenis pa je danes pozdravil novo številko 1. To je postala Čehinja Karolina Pliskova, ki je wimbledonske nastope kot favoritinja končala že v drugem krogu. Romunka Simona Halep je po Rolandu Garrosu tudi v Londonu zapravila priložnost, da bi se prvič v karieri prebila na najvišje mesto, trenutno je druga. Na tretje mesto je nazadovala Nemka Angelique Kerber, na četrto pa s sedmega napredovala Britanka Johanna Konta, polfinalistka Wimbledona.

V ospredju zanimanja bodo ta teden dvoboji na turnirju serije masters 250 v Umagu, ki bodo torej potekali v neposredni bližini Slovenije. Pred vrati je tudi največji moški turnir na slovenskih tleh, ki bo od 4. do 12. avgusta v Portorožu, priprave nanj pa so v polnem teku. S Teniške zveze Slovenije so sporočili, da bo najvišje postavljeni igralec v ŠRC Marina Blaž Kavčič, zmagovalec turnirja leta 2014. Zanimivo je, da je Kavčič tedaj v finalu premagal Gillesa Müllerja, Luksemburžana, ki se je letos v Wimbledonu uvrstil v četrtfinale ter premagal Rafaela Nadala. Tudi Lukas Rosol, ki bo igral v Portorožu, je v Wimbledonu že vzel skalp Rafaelu Nadalu. Od slovenskih igralcev bo na Primorskem nastopil tudi Grega Žemlja, ki se vse bolj spogleduje s koncem športne poti.