Kranjski stadion so gradile mladinske delovne brigade leta 1963. Od takrat se podoba nekoč osrednjega objekta na zunaj in tudi znotraj ni veliko spremenila. Tribuna v svojem trebuhu skriva slačilnice za športnike, uporabljajo jih tudi rekreativci in šolska mladina.

Do zdaj v prostorih ni bilo urejenega ustreznega ogrevanja, leta 2006 pa je stroka ugotovila, da je objekt tudi močneje potresno ogrožen, saj je bil zgrajen še pred silovitim potresom v Skopju, ki je povzročil strožja merila za gradnje v nekdanji državi. Župan Mohor Bogataj je v svojem prvem mandatu leta 2006 javno obljubljal prenovo tribune, ki na sedežih sprejme okoli 1500 gledalcev, največ pa jih je bilo po osamosvojitvi prav ob preboju Triglava v prvo ligo 2010. Takrat je bil župan ponovno Bogataj in pod njegovim vodstvom je koalicija v mestnem svetu dokončno pokopala projekt regijskega vadbenega centra, ki naj bi nastal na kraju porušene tribune po zamislih in načrtih v času župana Damijana Perneta.

Sedanji župan Boštjan Trilar je pred volitvami javno opozarjal na športno sramoto Kranja, potem pa leta 2015 odprl gradbišče z veljavnim gradbenim dovoljenjem. Od takrat naj bi gradili regijski večnamenski vadbeni center, najprej naj bi tribune porušili in potem začeli z novogradnjo.

Na mestni občini Kranj so potrdili, da je objekt v mirovanju, na razpis za javno-zasebno partnerstvo se namreč ni prijavil nihče. Na gradbišču se od januarja 2016 ni zgodilo čisto nič, edini poseg je bil posek dveh dreves.

Ta konec tedna bo na 54 let stari tribuni – gradbišču – nogometno občinstvo gledalo prvoligaški nogomet. V ta namen so prenovili stranišča in dve manjši slačilnici s podrtjem zidu spremenili v večjo. To so kozmetični popravki v primerjavi z načrtovano naložbo, ki naj bi stala najmanj pet milijonov evrov. Mestna občina Kranj za samostojno naložbo nima denarja, po njeni oceni pa obstoječi predlog za zasebne vlagatelje ni dovolj zanimiv, da bi si obetali povrnitev vloženega. Kranj v nasprotju s Celjem, Velenjem, Domžalami in podobnimi mesti s prvoligaši nima niti razsvetljave za večerne tekme, zato bo v soboto ob 17. uri še bolj vroče na gradbišču in ob njem.