Brazilski nogometaš Diego Costa, ki sicer nastopa za špansko izbrano vrsto, si očitno želi nazaj v Atletico Madrid, kjer se je pred tem uveljavil kot izjemen golgeter. Že pred začetkom lanske sezone je bilo veliko govora o morebitnem povratnem prestopu, saj je Costa odkrito izrazil nezadovoljstvo s položajem v klubu in življenjem v Angliji.

Kot poročajo mediji trener modrih iz Londona Antonio Conte v zasedbi za prihajajočo sezono ne vidi 28-letnega napadalca, ki je bil v prejšnji med najbolj zaslužnimi za Chelseajevo osvojitev državnega prvenstva. Diego Costa in srbski vezist Nemanja Matić, ki je prav tako pred odhodom iz kluba, v sklopu priprav na začetek tekmovalne sezone nista odpotovala skupaj s preostalimi igralci. Brazilec je med tem s svojo objavo na instagramu, v kateri se zabava v dresu Atletica, znova zbodel vodstvo Chelseaja. Ko je njegov soigralec pri modrih Cesc Fabregas komentiral objavo, mu je Costa odvrnil »naj namesto njega objame Conteja«, s katerim že lep čas nista v najboljšem odnosu.

Joe Hart se bo skušal dokazati v West Hamu

Vsaj za eno sezono je prav tako znano, kjer bo nogometno pot nadaljeval angleški vratar Joe Hart. Tridesetletni Hart, ki je za reprezentanco zbral 71 nastopov, za City pa je od leta 2006 zbral več kot 300 nastopov, naj bi z West Hamom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo odkupa po letu dni. Minulo sezono je Hart kot posojen nogometaš igral v italijanski prvi ligi serie A pri Torinu, trener Cityja Pep Guardiola pa mu je dal vedeti, da nanj ne računa več. Njegov status je bil očiten že pred tem, saj je City iz Benfice za 40 milijonov pripeljal brazilskega vratarja Edersona Moraesa.