Dvomov in ugibanj o tem, kakšna bosta kadrovska sestava in število klubov v Sehi v naslednji sezoni, je zdaj tudi uradno konec. Vodstvo lige s sedežem v Zagrebu je sporočilo, da bo v sezoni 2017/18 spet nastopilo deset klubov, a tokrat iz šestih držav: Celje Pivovarna Laško, Gorenje (oba Slovenija), Zagreb, Nexe Našice (oba Hrvaška), Vardar, Metalurg (oba Makedonija), Meškov Brest (Belorusija), Tatran Prešov (Slovaška), Dinamo Pančevo in Vojvodina (Srbija).

Med deseterico za novo sezono je osem klubov iz minule, ni pa več dvakratnega prvaka lige Veszprema (Madžarska) in Izviđača iz Ljubuškega (Bosna in Hercegovina). Obe državi sta tako vsaj za eno leto izginili z rokometnega zemljevida regionalne lige, namesto njiju pa se po enoletnem premoru v Seho vrača Srbija, in to kar z dvema kluboma, Dinamom iz Pančeva in Vojvodino, potem ko je prav Srbija pred minulo sezono zaradi premiernega vstopa slovenskih klubov (Celje, Gorenje) izgubila svoje mesto v ligi Seha.

Pred začetkom sedme sezone Sehe (prve tekme naj bi bile že 29. avgusta), bogato podprte z denarjem ruskega naftnega giganta Gazproma, se je precej govorilo o velikem zanimanju klubov za vstop v ligo. Beloruski SKA Minsk, banjaluški Borac, ruski Čehovski medvedi, romunska Dinamo in CSM Bukarešta, turški Bešiktaš, izraelski Maccabi iz Tel Aviva in še kdo so klubi, ki naj bi se resno zanimali za igranje v Sehi. A po objavi deseterice se poraja vrsta vprašanj: ali so navedeni klubi res kazali zanimanje za nastop v ligi, ali niso prišli v poštev zaradi neizpolnjevanja meril Sehe ali česa drugega, zakaj sta slabša srbska kluba dobila prednost pred tistimi, ki igrajo tudi v ligi prvakov (Čehovski medvedi, Bešiktaš, Dinamo Bukarešta)?

»Vsem klubom, ki so želeli vstopiti v ligo in so se pisno obrnili na nas, smo poslali naše pogoje za to. Potem ko smo dobili dokumentacijo, smo se odločili za deseterico, kajti širitev lige ni prišla v poštev,« je pojasnil direktor lige Siniša Ostojić in dodal, da nastopanje Celjanov in Velenjčanov niti za trenutek ni bilo vprašljivo, saj imata kluba na osnovi dvoletne pogodbe s Seho tudi za to sezono brezpogojno zagotovljeno sodelovanje v njej. No, po izstopu Veszprema imajo Celjani zdaj vsaj več možnosti, da izpolnijo svojo željo iz prejšnje sezone – da se uvrstijo med najboljše štiri in sočasno tudi gostijo sklepni turnir.