Klub iz Šaleške doline bo v v najmočnejšem evropskem rokometnem tekmovanju znova nastopal prvič po sezoni 2013/14. Velenjčani so se tedaj prebili v osmino finala, kjer jih je izločil francoski velikan PSG. Kot so v sporočilu za javnost zapisali pri velenjskem klubu, bodo v novi sezoni nastopali v skupini C ali D, v kateri bo uvrščenih po šest moštev.

Medtem ko je 10 potencialnih tekmecev že znanih, bo ime zadnjega dal kvalifikacijski turnir. Zmagovalec kvalifikacij bo znan 3. septembra, tekmovanje s skupinskim delom pa se bo začelo sredi istega meseca. Žreb skupin bo sicer potekal ta petek zvečer na Ljubljanskem gradu.

Kandidati za skupini A in B so poleg celjske ekipe še Veszprem, Pick Szeged (oba Madžarska), Rhein-Neckar Löwen, Kiel, Flensburg (vsi Nemčija), Vardar (Makedonija), Vive Tauron Kielce, Wisla Plock (oba Poljska), PSG, Nantes (oba Francija), Zagreb (Hrvaška), Barcelona (Španija), Kristianstad (Švedska), Aalborg (Danska) in Meškov Brest (Belorusija), kandidati za skupini C in D pa poleg Gorenja še Ademar Leon (Španija), Metalurg (Makedonija), Skjern (Danska), Montpellier (Francija), Kadetten Schaffhausen (Švica), Motor Zaporožje (Ukrajina), Bešiktaš (Turčija), Elverum (Norveška), Čehovski medvedi (Rusija), Dinamo Bukarešta (Romunija) in zmagovalec kvalifikacij, kjer bodo sodelovali Sporting Lizbona (Portugalska), Tatran Prešov (Slovaška), Cocks (Finska) in Alpla Hard (Avstrija).