Slovenski teniški igralec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene še naprej navdušuje v Wimbledonu. Ljubljančan je v drugem krogu s 6:3, 3:6, 6:3, 6:3 premagal Damirja Džumhurja iz Bosne in Hercegovine ter se uvrstil med najboljših 32 igralcev na najprestižnejšem turnirju v sezoni. Aljaž Bedene je dokazal, da odmevna zmaga, ko je v prvem krogu vzel skalp Hrvatu Ivu Karloviću, ni bila posledica dobrega dne, temveč je rezultat odlične pripravljenosti v najpomembnejšem trenutku sezone.

Aljaž Bedene, 58. igralec sveta, je odlično začel dvoboj ter tekmecu odvzel servis že v prvem poskusu, potem ko je proti Karloviću na edini in odločilni »break« čakal skoraj štiri ure in pol. Džumhur, 86. na svetu, mu je že v naslednji igri vrnil milo za drago ter nakazal, da ga zanima vnovična uvrstitev v tretji krog turnirja največje četverice, kar mu je že uspelo tako v Melbournu kot v Parizu. Bedene je bil na igrišču številka 3, na katerem je premagal že Karlovića, v nadaljevanju dvoboja bolj zbran, izgubil je zelo malo točk, ko je zadel prvi servis, zabil dvanajst asov ter imel manj nihanj v igri kot Damir Džumhur, ki premika teniške meje svoje države. 27-letni Bedene je za zmago potreboval dve uri in deset minut, kar je več kot dvakrat manj kot v uvodnem krogu. Največ rezerve je imel Bedene pri dobljenih točkah na drugi servis, saj jih je dobil le 36 odstotkov.

»Hvala publiki za tako odlično podporo. Ne verjamem, da bi mi uspelo premagati oba tekmeca brez podpore s tribun,« se je Britancem zahvalil Aljaž Bedene ter se ozrl na naslednjega tekmeca. Jutri bo namreč v šestnajstini finala igral proti Gillesu Müllerju iz Luksemburga, specialistu za igro na travi, ki je pred Wimbledonom osvojil turnir v Hertogenboshu. Pred tedni je na zmagoviti poti s 6:3, 3:6, 6:4 premagal tudi Aljaža Bedeneta. »Levoroki Müller igra zelo napadalno. Dobro vem, kaj moram storiti, če ga želim ogroziti. Obljubim lahko, da bom dal znova vse od sebe,« je sklenil Bedene. Müller, 26. igralec s svetovne lestvice, je včeraj za napredovanje v tretji krog rešil dve zaključni žogici proti Čehu Lukasu Rosolu, preden je po treh urah in 40 minutah v odločilnem nizu zmagal z 9:7.

Uspešen slovenski niz je prvi teden wimbledonskega turnirja nadaljevala tudi Andreja Klepač. Primorka je med dvojicami s Španko Mario Jose Martinez Sanchez v prvem krogu naletela na močno oviro, 27-letno Arino in 35-letno Anastasio Rodionovo. Avstralki sta bili izenačeni do rezultata 3:3 v odločilnem nizu, nato pa sta sestri proti slovensko-španskemu paru dobili le še dve točki.

Niz slovenskih wimbledonskih zmag bosta skušali danes nadaljevati Polona Hercog in Katarina Srebotnik. Hercogova se bo v drugem krogu med posameznicami pomerila z Američanko Varvaro Lepčenko, Katarina Srebotnik pa se bo skupaj z Američanko Abigal Spears med dvojicami borila z Brazilko Beatriz Haddad in Hrvatico Ano Konjuh.