Vettel se je na dirki v Bakuju namerno zaletel v Hamiltona, Fia in njen predsednik Jean Todt sta zato odprla uradno preiskavo. Vettla je nepremišljena poteza in trk v Hamiltona nemudoma stala kazni desetsekundnega postanka zaradi nevarne vožnje, zaradi česar je zapravil vse možnosti za zmago in stopničke, medtem ko Hamiltona niso kaznovali, saj za to ni bilo razloga, ker je po odločitvi vodilnih na dirki vozil razumno. Pregled telemetrije je pokazal, da je vzdrževal konstantno hitrost in ni bilo nenadnega zaviranja.

Nemec je zaradi incidenta dobil tri kazenske točke in jih ima že devet. Če bi jih zbral 12, bi bil prisiljen izpustiti eno dirko. Toda do tega za zdaj še ne bo prišlo. Vettel se je za dejanje opravičil Fii in športni javnosti ter sprejel odgovornost. Opravičiti se mora še javno, v naslednjih 12 mesecih pa bo moral opravljati nekaj tako imenovanih družbeno koristnih dejavnosti, kot so izobraževalne aktivnost v različnih avtomobilističnih športih, je pojasnila Fia in zaključila, da Vettel ne bo kaznovan.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva bo tako konec tedna lahko nastopil na veliki nagradi Avstrije v Spielbergu.