Novo državno nogometno prvenstvo se bo začelo 15. julija, a klubi enajst dni pred začetkom še nimajo sestavljenih igralskih mozaikov. Prestopni rok traja do 31. avgusta, zato se obeta še veliko prihodov in odhodov.

Državni prvak Maribor je povsem osredotočen na tekmi s prvakom BiH Zrinjskim iz Mostarja v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. V primerjavi z lansko sezono ni več Rodriga Defendija, čigar odhod se zelo pozna v obrambi, Sintayehuja Sallalicha in Milivoja Novakovića, medtem ko ima Dare Vršič na mizi ponudbo Maribora, a upa na boljšo iz tujine. Nova obraza v Ljudskem vrtu sta francoski branilec Jean Claude Billong, ki si je hitro poškodoval stegensko mišico, in napadalec Jasmin Mešanović, ki je prišel prav iz Zrinjskega.

Gorica je zadržala vso ekipo iz minule sezone, a po nastopih v kvalifikacijah za ligo Evropa bodo nekateri igralci odšli v večje klube. Po štirih letih v mlajših selekcijah Maribora se je v Gorico vrnil otrok kluba Žan Lipušček. Olimpija je iz BiH pripeljala vezista Gorana Brkića (Mladost Kakanj) in Tomislava Tomića (Zrinjski). Potrebuje še bočnega igralca, kreativnega vezista in napadalca, a se z argentinskim Slovencem Andersom Vombergerjem zapleta, saj bo tekmovanje v drugi argentinski ligi trajalo do 18. avgusta. Odšli so Babunski, Ejup, Baskera, neznan je status Kelharja, Kronavetra bi radi prodali, a je poškodovan.

Največ prometa je v Domžalah, ki sta jih zapustila Žan Majer (Rostov) in Elvis Bratanović. Novincev je kar sedem, Senijad Ibričić (Koper), Kristjan Šipek, Domen Jugovar (oba Radomlje), Lovro Bizjak (Aluminij), Tilen Klemenčič (Celje), Faruk Gačan (Mladost Kakanj, BiH), Rubin Hebaj (Skadar, Albanija), ki pa še ne konkurirajo za evropsko tekmo s Floro iz Talina.

Iz Celja je po slovesu ukrajinskih vlagateljev odšla polovica moštva: Matic Kotnik, Žiga Kous, Damir Hadžić, Dalibor Volaš, Goran Cvijanović, Goran Galešić, Tilen Klemenčič, Matej Podlogar, Anej Lovrečič, Lovre Čirjak, Irfan Hadžić, Tomislav Barišić in Luka Belić. Med novinci je najbolj znan napadalec Filip Dangubić, ki je lani dosegel kar 13 golov za Krško, ima pa status posojenega igralca Rijeke.

Velenjski Rudar je iz Maribora pripeljal Roberta Pušaverja in Damjana Vukliševića, ki sta igrala kot posojena igralca za Krško. Iz Olimpije si je sposodil Sandija Čoralića in Jakoba Novaka. Peti novinec je Hrvat Dominik Radić iz Slaven Belupa, s katerim so podpisali pogodbo potem, ko je na prijateljski tekmi zabil gol Hajduku (remi 2:2).