Prvi polčas v Kazanu ni ponudil zadetkov, sta si pa obe ekipi priigrali nekaj priložnosti. Čile je prvo zapravil v šesti minuti, ko je Eduardo Vargas streljal iz kazenskega prostora, a meril preveč po sredini, tako da Rui Patricio ni imel veliko dela. Dve minuti pozneje je čilski vratar Claudio Bravo dobro obranil strel Andreja Silve, ki je sprožil proti desnemu spodnjemu kotu tekmečevih vrat. V 30. minuti je novo priložnost za Južnoameričane zapravil dosedanji soigralec Kevina Kampla pri Bayerju iz Leverkusna Aranguiz, ko je meril malce mimo desne vratnice.

V uvodu drugega polčasa so imeli dve priložnosti spet Čilenci, in sicer je v 54. minuti Arturo Vidal z glavo streljal previsoko, štiri minute pozneje pa je portugalski čuvaj mreže dobro posredoval po strelu iz bližine Eduarda Vargasa. V 63. minuti je do strela z dobrih 20 metrov spet prišel Vidal, a žogo poslal čez prečko. V 85. minuti je na drugi strani do strela z glavo prišel Cristiano Ronaldo, a žogo poslal mimo leve vratnice.

Sledili so podaljški, v 95. minuti so novo priložnost zapravili Čilenci, spet je bil z glavo nenatančen Alexis Sanchez. Isti igralec je v 118. minuti zadel desno vratnico z roba kazenskega prostora, zatem pa je svojo priložnost zamudil še Martin Rodriguez, ki je zadel še prečko. Ker tudi podaljšek ni dal odločitve, so sledili streli z bele točke. Pri teh so bili precej uspešnejši Čilenci, ki so prek Vidala, Aranguiza in Sancheza zadeli vse tri strele, medtem ko so na drugi strani Ricardo Quaresma, Joao Moutinho in Nani zgrešili vse tri poskuse oziroma jih je obranil Bravo.