Regratov mleček

Uporabite rjavo milo in ga vtrite v madež ter ga pustite delovati čez noč. Naslednji dan ga nežno postrgajte z nožem in z mokro krpo navlažite območje ter oblačilo operite, kot je napisano v navodilih na oznaki za vzdrževanje. Če oblačilo ni belo, ga narahlo namažite z mešanico 1 decilitra vode, 1 decilitra alkohola za čiščenje in 2 velikih žlic brezbarvnega sredstva za pomivanje posode. Perilo nato operite v skladu z navodili.

Banana

Bananin madež je skoraj nemogoče odstraniti. Ampak samo skoraj! Oblačilo položite na brisačo in madež nežno zdrgnite s polovico limone (barve morajo biti obstojne) ter ga posujte s soljo. Oblačilo (za nekaj ur) položite v plastično vrečko. Na koncu ga operite v skladu z navodili za vzdrževanje.

Žvečilni gumi

Oblačilo lahko položite v zamrzovalnik ali madež pokrijete z ledenimi kockami. Počakajte. Nato žvečilni gumi nežno postrgajte. Če še ni povsem izginil, na zadnjo stran madeža položite bombažno krpico, natopljeno v bencin. Ko se zmehča, madež nežno zdrgnite z bencinom in oblačilo operite.

Rdeče vino

Madež rdečega vina odstranite tako, da tkanino sperete s tekočo vodo. Če to ni možno, lahko čezenj polijete še kozarec belega vina, saj ta nevtralizira rdečo barvo.

Trava

Madež namažite z glicerinom in ga pustite delovati 10 do 15 minut, potem oblačilo operite. Madež lahko očistite tudi tako, da ga nežno zdrgnete z zobno ščetko, na katero ste dali zobno pasto. Nato oblačilo operite.

Svinčnik

Madež svinčnika odstranite tako, da nanj zlijete malo tekočine za pomivanje posode in jo pustite delovati 5 do 6 ur. Nato oblačilo operite v skladu z navodili.

Vir: www.gorenje.si