Pod vodstvom glavne kondicijske trenerke NikeRadjenovič, s katero so že sodelovali, je zadnje štiri tedne, z izjemo koncev tedna, trenirala osmerica Boštjan Kline, Klemen Kosi, Štefan Hadalin, Martin Čater, Miha Hrobat, Žan Grošelj, Jakob Špik in Tilen Debelak.

»Fantje so super, so visoko motivirani, vsi se zavedajo, da lahko v prihajajoči olimpijski sezoni dosežejo svoje sanje,« je na novinarski konferenci v Solkanu po dopoldanskem treningu dejala Radjenovičeva, ki je en mesec preizkušala meje zmogljivosti tekmovalcev ter jih skušala čim bolj učinkovito pripraviti na nadaljnje priprave in tekmovalno sezono.

Prvo ime smukaške ekipe Kline je v minuli sezoni prvič v karieri stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra z zmago v smuku za svetovni pokal v Kvitfjellu. »Vse vaje, ki nam jih je Nika naložila, sem dokončal, je pa res, da sem pri veliko vajah trpel. V tistih trenutkih imaš v glavi cilj, da iztisneš iz sebe tiste odstotke, ki jih drugače mogoče ne bi. Najtežja je bila pa joga, ki smo jo imeli na plaži. Pri enih vajah dejansko nisem mogel držati več. Vse me je tako peklo in bolelo, da nisem mogel nadaljevati, kot je želela učiteljica joge. Nisem bil edini, eni so bili še bolj 'zakrčeni' in sploh niso mogli narediti določenih vaj,« je priprave iskreno opisoval Kline.

Konec julija treningi v Čilu

Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec trenira ločeno v sodelovanju z Mitjo Bračičem, ločeno se pripravljata tudi veterana Rok Perko in Andrej Šporn, ki se bosta ekipi za svetovni pokal pridruževala s kritjem lastnih stroškov. Primorska pripravljalna baza alpskih smučarjev je bila v hotelu Sabotin v Solkanu, smučarji pa so trenirali od jutra do večera v fitnesu, v dvorani, na kolesu, na stadionu, usedli so se tudi v kajake in veslali v divjih vodah Soče ter tudi na mirnih vodah, kjer jim je pomagal nekdanji olimpijec Jernej Župančič Regent.

Tekmovalce čaka teden aktivnega premora, ko bodo trenirali z manjšo intenzivnostjo, nato sledijo individualni treningi, konec julija se bodo člani ekipe za hitre discipline odpravili na Stelvio, kjer bo ob koncu leta znova smukaška preizkušnja za svetovni pokal. Odhod na južno poloblo v La Parvo sledi 24. avgusta. V Čilu se bo smukačem pridružila tudi trenutno prva slovenska zimska zvezdnica Ilka Štuhec. Smukači bodo v Čilu predvidoma en mesec.