Gajser je najprej grdo padel na dirki svetovnega prvenstva v Latviji, za tem pa še v Nemčiji. Pretekli vikend je odpovedal nastop na dirki svetovnega prvenstva v Franciji in se je odpravil domov na podrobne preiskave. Pregled pri uradni zdravniški službi na dirki namreč ni pokazal zlomov in Gajser je zato v Nemčiji tekmoval v neznosnih bolečinah. Šele podrobni pregledi v mariborskem UKC so razkrili pravo razsežnost poškodbe, zlom lopatice.

Ob pomoči mariborskih strokovnjakov je ta teden začel z okrevanjem. Kako dolgo bo trajalo, pa za zdaj še ni znano in zato tudi njegov nastop na naslednji dirki svetovnega prvenstva, ki bo 11. junija v Rusiji, ostaja vprašljiv. »Zdravje je na prvem mestu in lahko se zgodi, da bomo dirko v Rusiji izpustili. Vse bo znano konec prihodnjega tedna, ko bova s Timom videla, kako napreduje okrevanje,« je še dodal Bogomir Gajser.

Seznam poškodovanih v DP je dolg

V državnem prvenstvu so pred motokrosisti še štiri dirke, Gajser pa je ob izpuščeni tretji dirki že padel na drugo mesto in ga bo v nedeljo najbrž prehitel še kdo od konkurentov. Seznam poškodovanih tekmovalcev je na polovici sezone žal že zelo dolg. Poleg Tima Gajserja bo dirko državnega prvenstva izpustil Klemen Gerčar, ki okreva po operaciji kolena. Svoj nastop sta odpovedala tudi Jernej Irt, ki jo je skupil na dirki v Angliji in Peter Irt, ki si je pred nekaj tedni izpahnil ramo v Nemčiji. Žal seznam poškodovanih s tem še ni končan. Na vzdržljivostni dirki se je poškodoval tudi Toni Mulec.

Favoriti na skupni dirki s hrvaškimi motokrosisti so zato predvsem vodilni v skupnem seštevku, Luka Kutnar in Aljoša Molnar, računati gre tudi na Iana Oskarja Katanca, ki je lahko v posameznih vožnjah zelo hiter. Prve dirke v najnižjih kategorijah se bodo začele ob 11. uri, prva vožnja elitnega razreda MX Open in MX2 pa bo na vrsti ob 13. uri. Dirke se bodo končale po 17. uri.