Stečajna upraviteljica Grepa, Lucija Klampfer, je po poročanju Slovenske tiskovne agencije sodišču, pred katerim poteka stečaj stožiškega gradbinca, predlagala, naj ločitvenega upnika, družbo Rastoder, povabi k prevzemu nedokončanega nakupovalnega središča v Stožicah. Če se bo sodišče strinjalo s tem predlogom Klampferjeve, bo lastnik in direktor družbe Izet Rastoder zagotovo zadovoljen, saj je pred časom izjavil, da si želi ravno tega.

Klampferjeva je maja nedokončano nakupovalno središče poskusila prodati na javni dražbi. Izhodiščno ceno je postavila pri 20,9 milijona evrov. Varščino v višini nekaj več kot milijon evrov je vplačala ravno Rastoderjeva družba, a se kljub temu dražbe ni udeležila. Drugega kandidata za nakup ni bilo.

Zakaj je Rastoderjeva družba vplačala varščino, ki jo je po neuspeli dražbi Klampferjeva sicer vrnila, vodstvo družbe takrat ni želelo komentirati. Zakaj predstavnikov Rastoderja na dražbi ni bilo, ni vedela niti Klampferjeva. Najverjetneje je Rastoder varščino vplačal za vsak slučaj, če bi se pojavil kakšen drug kupec. Po poročanju Slovenske tiskovne agencije je stečajna upraviteljica želela izvesti novo dražbo, a se Rastoder kot največji ločitveni upnik s tem ni strinjal.

Da se Rastoder zanima za Stožice, je bilo jasno že pred dobrim letom, ko je začel od bank, ki so Grepu dale kredit za gradnjo nakupovalnega središča, odkupovati terjatve do Grepa. Nato so iz družbe Rastoder za Dnevnik tudi potrdili, da imajo načrte z nakupovalnim središčem, vendar jih takrat niso želeli razkriti. Iz brošure za letošnji mednarodni investicijsko-nepremičninski sejem v Cannesu pa je bilo razvidno, da želi Rastoderjeva družba poleg nakupovalnega središča zgraditi še stolpnico, v kateri bi bil hotel. Ta naj bi bila med nogometnim stadionom in krožiščem Tomačevo.