Preverite naslednje ideje za osvetlitev in ugotovite, ali jih lahko uporabite tudi pri sebi. Naj se zgodi čarovnija – v temi!

»Prižgite« ploščice

Kadar ponoči tipajoče iščete pot do stranišča, pri čemer se enkrat spotaknete ob čevlje, drugič pa ob mačjo skodelico, lahko temu naredite konec s ploščicami, ki se svetijo v temi. Dostopne so v turkizni in nebesno modri barvi ter oddajajo mehak sij, ki je mnogo nežnejši od močne stropne razsvetljave – in to brez vpliva na račun za elektriko. Primerne so tako za kopalnice in kuhinje (je kdo za polnočni prigrizek?) kot za bazene.

Dovoz kot letališka steza

V temi svetleči se delci spremenijo običajen dovoz do hiše v pravo »modno stezo« in vam osvetlijo pot naravnost do garaže. Narejeni so iz stekla, marmorja ali umetne smole ter vsebujejo odsevni material, ki vpija sončne žarke, nato pa se svetijo do dvanajst ur. Na izbiro so v modri, zeleni, rožnati, vijolični, beli in rumeni barvi. Uporabimo jih lahko tako zunaj kot znotraj.

Tlakovci osvetljujejo poti

Ko želite, da sta bazen ali vrtna steza nekaj posebnega, uporabite tlakovce, ki se svetijo v temi. S posebnimi nastavki jih zlahka pritrdimo na podlago. Čez dan so videti kot kateri koli kamni za obrobo, ker pa vsrkavajo sončno svetlobo, ponoči čudovito osvetljujejo vrtne potke.

Svetleče se freske

Ne pozabimo na stanovalce, ki najbrž bolj kot kdor koli drug cenijo barve, ki se svetijo v temi – otroke. Le kateri malček (in tudi najstnik) ne bi želel imeti sobe z odsevno slikarijo na steni? Ameriška umetnica Bogi Fabian je znana po velikih odsevnih freskah, ki jih slika po naročilu, za tiste z manjšim proračunom pa je pripravila serijo posterjev z motivi, se svetijo v temi.

Barviti odsevi v temi

Verjetno najcenejša možnost, da vnesete v svoj dom barvite odseve, je fluorescentna barva, ki se sveti v temi. Strokovnjaki priporočajo, da jo nanesemo na belo ali svetlo obarvano podlago. Pobarvamo lahko kar koli: cvetlične lončke, pohištvo, keramične ploščice, notranjost omaric …

Vir: www.realtor.com