Poleg izredno vroče in svetle zvezde KELT-9 se nahaja velikanski planet KELT-9b, na katerem so zabeležili najvišje izmerjene temperature doslej. Planet ima 4326,85 stopinj Celzija, kar je samo 1093,3 stopinj Celzija manj kot temperatura Sonca.

Znanstvenik Scott Gaudi, ki je na to temo objavil tudi članek, je skupaj s svojo ekipo planet opazoval z dvema teleskopoma, s katerima iščejo planete okoli večjih zvezd. Po njegovih opazovanjih je KELT-9b eden od bolj nenavadnih v galaksiji. Za razliko od planetov v našem osončju, ki se okoli Sonca vrtijo v skoraj horizontalni črti, ta ekstremno vroči planet okoli svoje zvezde KELT-9 kroži vertikalno in se premika izredno hitro. Eno leto na tem planetu bi bilo tako dolgo le dan in pol na Zemlji.

Raziskovalci predvidevajo, da je KELT-9b velikanski planet, sestavljen iz plinov, v trikratni velikosti Jupitra. Planet je tako vroč, da tam ne morejo preživeti niti plinske molekule. Sevanje na planetu je tako močno, da atomi vodika in helija dobesedno uhajajo v prazen prostor in sledijo orbiti planeta. KELT-9b tako počasi razpada in »hlapi z deset milijardami gramov na sekundo«, pravi Gaudi.